Espresso – Din lokala tidning

Från Osby till GRANADA

I vår serie där vi följer våra unga ute i världen träffar vi idag på Stina Blixt som kommer ursprungligen från Osby. Hon har via studier i Tjeckien och Slovenien hamnat i Spanien. Närmare bestämt i Granada. Eftersom vi är så nyfikna så ville vi självklart få hela historien.

Hej Stina hur hamnade du i Granada?

Planen var att göra ett volontärarbete på Gran Canaria, men bara tre veckor innan jag skulle flytta så blev det inställt. Blev så besviken så jag började söka efter massor av jobb i Spanien. Det blev Granada av en slump. När jag hade accepterade tjänsten som HR Advisor på NGA Human Resources och fick reda på att det var i Granada så kändes staden väldigt bekant. Det visade sig att en av mina närmsta vänner som jag lärt känna i Slovenien kom från Granada. Så när jag åkte dit hade jag redan en nära vän där, perfekt!

Vad gör du idag?

Idag jobbar jag som Payroll Delivery Manager på NGA Human Resources. Jag är ansvarig för en kund som heter Abbvie för över 25 länder. Mitt ansvar är att organisera och följa upp med alla team runt om i världen, samt informera när problemet är löst. Jag är också projektledare för ett litet projekt för en kund som jag tidigare jobbade med. Projektet går ut på att vi byter kommunikationsplattform för kunden. 

Vad är planen, ska du stanna eller är det en bit på vägen?

När jag började på NGA var mitt mål att bli manager, och nu efter tre år har jag uppnått det. Nästa steg är att hitta ännu högre utmaningar. 

Vad är den mer långsiktiga planen, ska du komma tillbaka?

Min långsiktiga plan är att komma tillbaka, Sverige eller Danmark. Vi får se, allt kan hända.

Berätta om din resa. Du var någon annanstans innan du kom till Granada?

Jag gjorde en utbytestermin i Prag i ca 5 månader. Jag läste statsvetenskap samt världskonflikter. Väldigt stor skillnad från Sverige. Plötsligt var man tvungen att säga sir och komma minst fem minuter innan lektionen började. Läxförhör som på lågstadiet. Efter examen bestämde jag mig därför för att plugga media kommunikation och medielagar i Maribor i Slovenien. Underbart land med fantastisk miljö. Sen blev det byte igen och är jätteglad över att jag hamnade i Granada.

Varför ska man besöka Granada?

Här finns allt. 40 minuter till Sierra Nevada (otroligt stort skidområde) och 40 minuter till havet. I Granada kan du gå omkring en hel dag och bara njuta. Den nya moderna delen av staden, samt en äldre del som kallas albaicin. Denna del ligger lite högre upp vilket gör att man får en fin utsikt ner till den nya delen. Här är husen byggda tätt inpå varandra. Vita hus med stora fina innergårdar. I albaicin kan man gå till flertal olika restauranger eller barer och titta på flamenco live. Går man sedan ännu högre upp kommer man till sacromonte, här bor folk i egenbyggda grottor.

Vad gör du på fritiden?

Jag hikar en hel del med mina vänner. Planerar att köpa en mountainbike i veckan så sen blir det många turer med den. Jag umgås också med mina vänner i stan, en vanlig utekväll består oftast av några tapas i en nice bar. 

 

Är du hemma något emellanåt eller får du mycket besök?

Jag åker hem minst två gånger om året, men får också besök av vänner och familj. Mina föräldrar har förälskat sig i Nerja, som ligger ca 1,5 timme härifrån. 

Nöjeslivet?

Fantastiskt! Det är alltid folk ute.  Måndag – Söndag, både på tapasbarerna samt klubbarna. Det är nästan aldrig bråk (jag har aldrig sett något än) och man känner sig trygg. Det är inga problem med att gå hem själv en lördag natt klockan 4.

Detta är STINA

Namn: Stina Blixt

Ålder: 26 i maj

Var kommer du ifrån: Osby 

Bor: Granada

Familj: Ja hemma i Osby. Bor med 2 tjejkompisar från Sverige och Norge

Intressen: Hika och äta tapas!

Bäst med Granada: Vädret, miljön, tapas.

Sämst: Lunchtid i juli månad (ca 45-50 grader)

Vad ska du bli när du blir stor: Kommunikationschef

[gallery link="file" ids="10930,10929,10928,10927,10926,10925,10924"]]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x