Espresso – Din lokala tidning
ERIK_800

Från snögubbar till snödroppar

LEDARE. Vilken vinter det blev! Järnkalla nätter och ankeldjup snö har sin tjusning, men det är inte utan att man börjar längta efter våren!

I januari är vi överösta av budskap om att pengarna tar slut, hur vi ska överleva till löning och vad kan man göra för att inte gå under av vinterdepression när julen har käkat upp alla extrapengarna på nöjeskontot. För många ett litet problem, kan man tycka, då det finns andra som har samma kamp hela året. Ett av reportagen i detta årets första nummer av Espresso handlar om Fritidsbanken i Broby, som har haft full rusning under starten av 2024. Där kan man låna alldeles gratis utrustning för att ta sig ut i vinterlandskapet och swischa nerför backar eller över is. Ett härligt initiativ, som helt säkert skänker möjligheter och glädje åt många.

I tidningens stora inledande reportage återvänder vi till ett spännande projekt som vi tidigare har skrivit lite om i Hässleholmseditionen av tidningen. Saskia Gullstrand från Sösdala har genom ett projekt som drivs av Folkets Konsthall fått uppdraget att i egenskap av serietecknare möta människor för att vaska fram och presentera nya historier från Hässleholms kommun. På liknande sätt har andra serietecknare rört sig i andra kommuner, bland annat Östra Göinge. Vi träffade Saskia tillsammans med Mats Källblad, som på ett liknande vis har tecknat serier som ofta tar avstamp i miljöerna kring Osby där han växte upp. Ett kreativt samtal med två kreativa personer som tog oss från Tintin till Eddie Meduza.

Själv fick jag också lite utrymme för kreativitet innan snön smälte bort. Det blev ett förgängligt konstverk i offentligheten nära en pulkabacke i Osby. Det är fantastiskt vad man kan mejsla fram bara genom att skrapa från ytan och inåt!

image0

TREVLIG LÄSNING!

ERIK, REDAKTÖR

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x