Espresso – Din lokala tidning
odd björnar m rb

Frida Kvinnojour i Hässleholm prisas för sitt arbete

Barnen på Frida Kvinnojour får var sin Odd-Björn av Rebeckalogen nr 11, Ingrid, i Hässleholm

Frida Kvinnojour i Hässleholm, en icke kommersiell, icke vinstdrivande verksamhet, erbjuder skyddat boende med hög säkerhet, som direktlarm till polis och bevakningsföretag, säkerhetsdörrar samt kodlås för att komma in till boendet efter att ha passerat två säkerhetsdörrar, individuell säkerhetsplanering, tillgång till personal dygnet runt. Frida har 13 akutplatser (för 13 våldsutsatta med barn) i det kollektiva boendet samt plats för ytterligare nio vuxna och barn boende i utslussningslägenheter. Frida erbjuder sina boendegäster bland mycket annat följande service: Egen kontaktperson, medgång, avlastningssamtal, terapeutiska samtal, avtal med skola, kvalificerad barnverksamhet åtta tim/dag, riskbedömning, hjälp med ansökningar/blanketter, hjälp att leta lägenhet, vardagliga aktiviteter, internet m. Samtliga barn erbjuds professionella Trappan-samtal.

Rebeckalogen utgör den kvinnliga delen av Odd Fellow, som är ett internationellt ordenssällskap från 1800-talet, en religiöst och partipolitiskt obunden organisation, med drygt 250 000 manliga och kvinnliga medlemmar i världen. Odd Fellows ledord är Vänskap, Kärlek, Sanning och strävar efter att bli goda medmänniskor i vårt samhälle. Rebeckalogen Ingrid uppmärksammar främst barn och unga med olika funktionsvariationer och de ekonomiska bidragen har gett barnen lite guldkant i vardagen genom upplevelser, utflykter, lägervistelser etc. Frida Kvinnojour är en av flera bidragsmottagare.

Tisdag den 15 november överlämnade Övermästare Eva Hörberg och Klubbmästare Ingrid Hansson ett 30-tal Odd-Björnar till Fridas barn. En mycket välkommen gåva då alla barn som skrivs in i Fridas boende hittar en nalle och en liten godispåse på sin säng vid ankomst!

Ruth Brunner

Bild från vänster: Ingrid Hansson, Lotta Otterdahl och Ruth Brunner

För mer information om Frida Kvinnojour

http://fridakvinnojour.se/

Verksamhetschef Lotta Otterdahl, lotta.fridakj@stefan
Ordförande Ruth Brunner, ruth.zonta@gmail.com

För mer information om Rebeckalogen nr 11 Ingrid
Odd Fellow – r11
Övermästare Eva Hörberg, evam.hoerberg@gmail.com

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x