Espresso – Din lokala tidning

– From swinging jazz to shakin´ rock ´n´ blues

Andreas Jonsson, Wermland Big Band och Louise Hoffsten

Som en av fyra städer är Kristianstad utvald när Andreas Jonssons storslagna Wermland Big Band och Louise Hoffsten som gästande artist åker på turné. De spelar i Kulturkvarteret Kristianstad den 6 april kl. 19:00 och det blir en härlig konsert på 2,5 timme med paus.
Andreas Jonsson är en musiker på framfart på Sveriges scener. Han har bl.a. redan gjort sig ett namn för sina fina Frank Sinatra-tolkningar.
Jag gjorde värnplikt som musiker och där provade jag på storband för första gången, berättar Andreas som sedan 2007 frilansat som musiker. Det har gått så bra att han de senaste 6-7 åren kunnat försörja sig helt på musiken.
Men Andreas tolkar inte enbart Sinatra i Wermland Big Band. Han driver även Pink Cadillac Band som spelar 50-talsrock, har tolkat en del Simon & Garfunkel och skriver även egen musik.
Jag försöker helt allmänt bredda mig som musiker, berättar Andreas.

Från jazz till blues
Wermland Big Band gjorde sin premiär i storbandsvärlden 2017 med en turné tillsammans med Rigmor Gustafsson, vilken blev mycket lyckad. Nu är de alltså aktuella med en ny turné och denna gång tillsammans med ingen mindre än Louise Hoffsten. Premiären hålls i Karlstad helgen 29-30 mars och 6 april blir det konsert i Kulturkvarteret Kristianstad.
Noterna delades ut i oktober och vi har repat tillsammans intensivt nu i helgen. Det känns i hela kroppen, säger Andreas med ett skratt.
Sammanlagt 30 låter finns på repertoaren och det blir en mix av olika stilar som jazz, boogie, rock och blues.
Vi går ut med lugnare låtar i starten och höjer energin efterhand med de mer rockigare stilarna. Vi vill ge publiken en stor bredd så att det blir så roligt som möjligt.

Bluesdrottningen medverkar
När det gäller gästen och bluesdrottningen Louise Hoffstens del i det hela så blir det bl.a. några spännande duetter med Andreas.
Jag kan också berätta att Louise kommer att spela några av sina låttolkningar från förra årets Så mycket bättre. Det är första gången hon gör det sedan programmet och det är roligt att vi får vara första band som framför låtarna tillsammans med henne, säger Andreas.
Bandet och artisterna är taggade inför turnén som är ett led i att försöka sprida kunskap dels om bandet men även storbandsmusiken.
Grundtanken är att fortsätta åka ut med gästartister i landet framöver.
Vi vill gärna locka även yngre personer att få upp ögonen för storbandsmusiken.
Det är en stor produktion med hela två timmars musik och många musiker, och det är mycket att förbereda och organisera men det är väldigt spännande och roligt att göra detta, avslutar Andreas.
Konserten startar 19:00 den 6 april.
Biljetter kan köpas på
www.kulturkvarteret.com eller i biljettkassan på plats en timme innan konserten.

Text: jessica@espressomedia.se
Foto: Emil Jonsson

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy