Espresso – Din lokala tidning
Image default

Fyllda äppelhalvor

Fyllda äppelhalvor

Johnny Billinger Fyllda äppelhalvor Fyllda äppelhalvor Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

4 äpple

75 gr smör rumsvarmt

100 gr mandelmassa

1 dl rörsocker

1 tsk kanel

1 dl grovt hackade valnötter

SÅ HÄR GÖR DU

Sätt på ugnen på 200 grader

Dela äpplen och gröp ur kärnhuset med en tesked

Ta bort skaftfästet

Skär en bit av undersidan så att äpplena står stadigt. Ställ dem i en smord form

Rör ihop smör, mandelmassa, rörsocker och kanel och blanda sist valnötter.

Fördela fyllningen i äppelhalvorna och baka 20 min tills de är mjuka.

Servera med vaniljsås.

ÖVRIGT

Smaklig spis! Bertil Grahn.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x