Espresso – Din lokala tidning
dsc4446

Fyndläge i Lönsboda

SECOND HAND. Den som gillar att botanisera bland hyllorna på lantliga loppisar och second hand-butiker får inte missa ett stopp i Lönsboda! Här finns gott om butiker med allt du inte visste att du behövde!

Den enes skräp är den andres skatt – det kan Tommy Johansson, ordförande i fotbollsföreningen LGIF intyga från kassan till föreningens stora loppmarknad.

– Någon gång kom en kund med en helt blandad samling prylar, och jag kunde ju inte låta bli att fråga vad de skulle vara till. Då skulle det ena svetsas ihop med det andra och bli en ljusstake. Man skulle vilja få en bild av resultatet, skrattar Tommy.

Zinkbaljor och korgar

Oavsett om man är ute efter delar till ett kreativt projekt, eller är på jakt efter inredning, kläder eller förnödenheter till semestern så hittar man det mesta på någon av lönsbodas flera loppisar.

– Vi är väl fyra olika som håller öppet mitt i samhället. Hos oss lämnar folk in sitt överskott och intäkterna går till föreningens ungdomsverksamhet, så man handlar för en bra sak, säger Tommy.

– Ibland hjälper vi till att tömma gamla hus och gårdar och det är alltid spännande. Vi var på ett ställe där man hade flyttat in på 60-talet och inte gjort sig av med en enda pryl sedan dess.

Zinkbaljor är ett hett byte bland kunderna, säger Tommy, och på föreningens loppis finns ett flertal.

– En sak som har tillverkats i Lönsboda länge är korgar – det får vi in mycket av, och de går ofta åt snabbt.

Öppet året om

LGIF:s second hand hittar man vid Coop, och strax intill Ica ligger ytterligare två loppisar.

Knallpulverpistoler, retroporslin, elgitarrer och leksaker – bland annat en äldre amerikansk patrullbil av märket Buick i plåt – är bara ett axplock av de saker som finns att kika på.

– De flesta som kommer in till oss vet nog inte vad det är de saknar förrän de går ut med det de har handlat, säger Tommy.

– Vi har öppet torsdag till söndag på eftermiddagarna, året om. Enda undantaget är om midsommarafton eller julafton infaller på de veckodagarna. Då skiftar vi om och håller öppet på förmiddagaren i stället!

Text&Foto: Erik@espressomedia.se

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x