Espresso – Din lokala tidning
Fyra fiffiga förslag för bilägare i vinter

Fyra fiffiga förslag för bilägare i vinter

Vintern krånglar ofta till livet för oss bilförare. Isiga och snötäckta bilar är ingen bra start på dagen när man redan är sent ute. Iskalla säten och immiga rutor som aldrig verkar ge sig. Men det finns en del knep som underlättar. Här kommer fyra tips som gör det både enklare och säkrare.

Välj bort isskrapan

Visst är det skillnad på is och is? Ibland lättåtkomlig och ibland så att man nästan hacka bort den. Det är då man nöjer sig med en glugg i hopp om att värmen ska börja att fräta på isen på väg till jobbet. Men du hinner ofta både fram och parkera innan den ger med sig. Här kommer ett enkelt husmorsknep. Bort med skrapan och in med din häxblandning.

Du behöver en sprayflaska som du fyller till en tredjedel med alkoholen isopropanol (finns att köpa i flera olika butiker som apotek, järnaffärer eller bilvårdsbutiker). Fyll upp med vatten men spara lite utrymme för en liten dos diskmedel. Shake it, shake it. Du kan ha den redo i bilen och spraya de istäckta rutorna. Frost och smuts bort. Voilà!

Mer säker med gummi

Idag använder väl de flesta GPS i okända trakter för att hitta fram. Antingen en integrerad eller kanske i mobilen. Du som använder mobilen har kanske hittat ett smart sätt att placera den så att du kan både köra och hålla koll. Eller så har du den på låret eller i sätet bredvid. Här kommer oavsett ett tips som är användbart, funktionellt och säkert. Med ett gummiband trollar du snabbt fram en telefonhållare. Därmed kan du fokusera på körningen

Snyggt utan smulor

Det finns ofta gott om fack i bilar, men få praktiska utrymmen för skräp. De flesta har ju fack för kaffemuggen, eller flaskan, lättåtkomlig mellan framsäten. Men varför ska det alltid hamna en massa smulor, från kexchoklad, kanelbullar eller annat just där? De måste ju därmed dammsugas bort.

Ett superenkelt knep är att lägga en bullform i facket. När du vill göra det lite fint så lyfter du helt enkelt bort pappersformen och – oj vad rent det var under.

Annons
lindgrens kampanj 790x250

Varför denna imma

Vintern innebär ofta imma. Det är både farligt och irriterande. Orsaken är fukt som dras in i bilen. Så utmaningen är att bli av med fukten, för att få torra rutor. Kan du ha bilen i garage så får du inte detta problem. Håller du rutorna rena, så är problemet mindre. Har du en kupévärmare så grattis. Men för de flesta så är imman ett gissel. Här är några tips som gör sikten klar och säker.

  • Använd AC. Den avfuktar luften.
  • Häng en torrboll i bilen som suger upp fukt.
  • Byt ut textilmattor mot plastmattor.
  • Ha en imduk i beredskap.

Ps. Förresten, vart tog rattmuffen vägen?
Text: johnny@espressoreklam.se

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

document.querySelector('#qc-cmp2-ui > div.qc-cmp2-footer.qc-cmp2-footer-overlay.qc-cmp2-footer-scrolled > div > button.css-xr4sss').addEventListener('click', () => { window.nucleus?.consent_given() })