Espresso – Din lokala tidning
robin gustavssonteam

Fyra sidor av Vinslöv

HELA KOMMUNEN SKA LEVA

Vår kommun är stor i Skåne. Här har vi stad, tätorter, mindre byar och landsbygd och alla samspelar för att tillsammans vara en bra kommun. I Vinslöv finns två affärer med stor sortering av mat och basvaror. Vi har väl fungerande vårdcentral, kanske ett av kommunens bästa äldreboende, tandläkare, apotek, skolor med bland annat en nybyggd förskola, utomhusbad, räddningstjänst i beredskap och tekniska förvaltningens arbetsplats för parkmark och gatuunderhållning.

Trots byggnation av boenden, så väntar fler projekt på bygglov. Intresset inkluderar även industrimark för nya etableringar. Den sammanhållande länken för oss som bor i Vinslöv tror jag är att vårt samhälle har en god harmoni och att vi i samtal lyfter det positiva.Hässleholms kommun stöttar med tätortsbidrag, lokal och aktivitetsbidrag, Sparbanken ger projektbidrag och företagen sponsrar. Detta gemensamma ansvar möjliggör olika aktiviteter och därmed en god sammanhållning i samhället. Vi som bor Vinslöv sägs vara lite unika och låt oss vara det.

Robin Gustavsson

FRÅN BRÖT ANUDS GRAV TILL INGVAR ANDERSSON
piarennemark
Pia Rennemark

Genom Vinslövs Hembygdsförenings försorg har fyra böcker om Vinslöv och Vinslövsbygden utgivits i modern tid. Här finns en hel del av vår historia samlad Kulturen kommer via vår historia. Den tidigaste lämningen ligger strax öster om byn och kallas idag Bröt Anunds grav. Här finns också Stångabjär som är en skeppssättning med ett 80-tal resta stenar på båda sidor om vägen mot Åraslöv. Vår 1100-talskyrka, byggd av kalksten, har valvmålningar av Vinslövsmästaren från tiden då kyrkan byggdes.I mitten på 1800-talet byggdes järnvägen mellan Hässleholm och Kristianstad. Vinslöv blev stationssamhälle i stället för ren jordbruksbygd. Kulturen idag är ett samspel mellan många olika aktörer. En som verkligen satt Vinslöv på kartan är skådespelaren och komikern Ingvar Andersson. Det har blivit många avtryck efter 50 år i Vinslöv. Det bästa är dock att han fortsatt bidrar till att utveckla Vinslövs kultur.Pia Rennemark, Vinslövs hembygdsföreningFör mer information om hembygdsföreningen: www.hembygd.se/vinslovs-hembygdsforeningVin-
slöv Vinslövsson, Hembygdsföreningen

DU MÅSTE ERBJUDA DET LILLA EXTRA
malincarlsson
Malin Carlsson

Jag driver Carlsson Interiör & Design i Vinslöv sedan 11 år tillbaka. Stödet från byborna är fantastiskt och att driva butik på mindre ort blir väldigt personligt jämfört med en storstad. Du måste erbjuda det lilla extra jämfört med de större kedjorna.

Jag erbjuder t.ex. fina inslagningar och fri hemleverans inom byn. Att ha nyheter varje vecka för att hålla kunderna nyfikna och återkommande är en viktig strategi. Samtidigt måste du även locka kunder från andra orter. Detta gör jag genom Facebook och Instagram, annonsering i Espresso samt med webbutiken och funktionen ”Hämta i butik”.

Jag har en del kunder från närliggande orter, men även långväga. De brukar vara positiva efter besöket i Vinslöv och under sin vistelse även gynna andra företag. Vinslöv är en mysig by med ett stort utbud. Fattas något hos mig skickar jag kunderna till en annan butik i byn. På så vis hjälps vi åt att hålla samhället levande och det är vi bra på i Vinslöv. Vi håller ihop! Jag är tacksam att få vara med och bidra till byns handel.

Malin Carlsson, företagare

ENGAGEMANGET ÄR STÖRRE IDAG ÄN TIDIGARE
stellan
Stellan Grönberg

Vinslöv har ett rikt föreningsliv för olika inriktningar såsom kultur, sport, religion och natur. Vi behöver säkert ta till oss alla nya trender som kommer framöver.

Vinslövs Handbollsklubb är lyckligt lottad som har ett stort engagemang inte bara för vårt framgångsrika herrlag utan för samtliga lag. Föreningen jobbar även med arrangemang som Vinslövsdagen med mera.Utan engagemang finns inte föreningen. Det gäller nog alla föreningar. Vi verkar tillsammans med våra medlemmar och supporters. Jag upplever att engagemanget är bättre och större nu än det varit under mina 15 år i föreningen.

Vår målsättning är att vara en samhällsbärande partner i Vinslöv. Ta hand om de gap som finns mellan individen och samhället.• Vi gör positiva evenemang i samband med matcher och cuper. Det är hos oss det händer.• Vår nystartade akademi har handbollsträning för förskola och mellanstadiet för att öka den fysiska statusen hos ungdomar.

Stellan Grönberg, Vinslövs Handbollsklubb

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x