Espresso – Din lokala tidning

Gabriel har siktet inställt på Skånelaget

Friidrotten i Osby går på sparlåga. Föreningen Niko hade verksamhet för ett antal år sen, men i takt med att möjligheterna försvann både i sporthall och på idrottsplatsen, så testade man att pendla söderut ett tag innan intresset dog ut helt. De ungdomar som idag vill träna friidrott, får göra detta antingen i Vittsjö eller Hässleholm.

Springer för HAIS
Trots avsaknaden av klubb och anläggning så finns det de som är intresserade. En av dem är Gabriel Rydén. Han har valt att tillhöra HAIS från Hässleholm. Gabriel är, trots sin ringa ålder (11 år) inne på sitt tredje år i föreningen och tävlar i P12. Han springer alla sträckor mellan 600 m och upp till 6 km. Det går också på rätt håll, då han slog personligt rekord i Vårkampen nyligen, 1 50,41 på 600 m.

Bra utveckling
Gabriel tränar två kvällar i veckan i Hässleholm. Detta kombinerar han med egen löpning hemma i Osby och på gymmet.
– Det märks tydligt att det går på rätt håll, berättar pappa Jörgen. Det blir ständigt nya personliga rekord, något som inspirerar till att tävla vidare.
Nu närmast är det löptävling i Markaryd. Siktet är dock inställt på att slå sig in i Skånelaget. Planen är att detta ska bli möjligt under nästa år.

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy