Espresso – Din lokala tidning
skarmavbild 2023 04 11 kl. 22.03.20

Gästnätter i Hässleholm ökar

I Skåne ökande antalet internationella gästnätter med drygt 82 procent. Jämfört med Sverige överlag så var den summan drygt 115 procent i Sverige. Den största ökningen står antalet gäster från Frankrike, Storbritannien och Schweiz för. För Hässleholm så är det också de internationella gästerna som står för ökningen. Drygt 50 procent fler jämfört med föregående år. De nationella gästnätterna ökade med 2,8 procent. Motsvarande siffra iSkåne och Sverige var 12%

Naturen i Hässleholms kommun lockar

– Vi ser att många internationella besökare söker sig till Hässleholms kommun med anledning av vår fantastiska natur. Man vill uppleva lugnet som naturen ger men gärna i kombination med att vara aktiv. Vandring, cykling, fiske och golf är populära utomhusaktiviteter och starka reseanledningar till Hässleholms kommun, säger Ida Flygare, näringslivsutvecklare i Hässleholms kommun.

En stor förklaring till uppgången är ett resultat av släppta coronarestriktioner, en god Sverigebild, den svaga kronan och de marknadsföringsinsatser som gjorts under året kan också ha påverka utfallet.

– Det är positivt att se att vi 2022 nästan är tillbaka på samma nivåer vad gäller antalet gästnätter som 2019, före pandemin säger Ida Flygare.

Fakta

Gästnätter avser antal nätter en gäst har spenderat på boendeanläggningar med kommersiell övernattningsverksamhet i Sverige. Det gäller alltså hotell, stugbyar, vandrarhem, campingar och förmedlade privata stugor och lägenheter, men inte Airbnb. På kommunnivå redovisas endast siffror för kommersiellt förmedlat boende som hotell, stugby, vandrarhem och camping, dock inte kommersiellt förmedlade privata stugor och lägenheter.

Källa: hassleholm.se

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x