Espresso – Din lokala tidning
sparande i julklapp

Ge ditt barn ett sparande i julklapp

ADAM GLANS BANKRÅDGIVARE

Precis som hemförsäkringen är en trygghet för dig själv, ditt hem och dina saker är sparandet en trygghet för din ekonomi. För dina barn är sparandet dessutom en viktig grund för sådana saker som exempelvis körkort och eget boende. Så varför inte ge dina barn den bästa av julklappar, ett sparande.

När tiderna blivit tuffare visare statistik att en av de första saker vi drar in på är vårt sparande. Att helt strunta i att spara är att göra sig själv en otjänst och om du tidigare har haft ett sparande till dina barn som du pausat, kan det vara dags att börja se över sin ekonomi i stort så det finns utrymme att lägga undan några hundralappar varje månad för barnen.

Genom att månadsspara till dina barn redan från tidig ålder kommer även de små summorna göra stor skillnad. Har du en treåring där hemma är det kanske svårt att tänka sig hur det ser ut om 15 år när barnet ska ta körkort. Men tiden går fort. Sparar du 200 kronor i månaden i 15 år blir det en summa på 36 000 vilket är en mycket bra start för att få råd med både övningskörning, uppkörning, teoriprov och halkkörning. Beroende på hur du sparar har pengarna dessutom möjlighet att växa ytterligare.

Några sparformer som kan vara lämpliga för ett långsiktigt sparande är bland annat aktiefonder och aktier. Att spara på detta vis medför alltid en risk och historisk avkastning är inte en garanti för framtida avkastning. För den som inte vill ta någon risk i sitt sparande finns även alternativ som fasträntekonto och sparkonto.

Om du är intresserad av att börja spara till ditt barn eller har behov av att se över din ekonomi för att göra plats för ett månadssparande, till exempelvis en buffert för oförutsedda händelser – ta kontakt med din bank och få råd för just din ekonomi.

ADAM GLANS BANKRÅDGIVARE LF GÖINGE-KRISTIANSTAD

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x