Espresso – Din lokala tidning
Glad fysisk sommar

Glad fysisk sommar

Nu vill vi alla som jobbar med denna tidning önska er alla en härlig fysisk sommar. Vi tar en paus och laddar för en spännande höst. Då startar vi upp en ny tidning som ska delas ut till samtliga hushåll i Hässleholms kommun. Det betyder att mycket av det vi skriver och de som annonserar – når 100 000 personer.

Men tillbaka till det fysiska. Vi människor har några grundläggande behov. Sömn är det ena. Fysisk aktivitet är ett annat. Sociala relationer är lika viktigt. Sömnen är individuell men för att allt det andra ska funka, så måste också den vara tillräcklig. Psykiatern Anders Hansen menar att fysik aktivitet inte får förväxlas med idrott. Den gör dig friskare och klokare. Det sociala livet måste också vara fysiskt. Med det menar Anders att digitala vänner inte uppfyller det behovet.

Så ett mål i sommar kan vara att sova sju timmar, ta långa promenader och umgås med nära och kära – på riktigt. Att hålla i en tidning är också fysiskt, men nu gör vi ett litet uppehåll till den 14 augusti. Då ses vi igen.

Johnny Billinger

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy