Espresso – Din lokala tidning
gladje

Glädjerevyn laddar för ny succé

SHOW. Glädjerevyn tar aldrig slut! Varje måndag under hela året repeteras det och smids nya planer för hur nästa publiksuccé ska se ut. Det har blivit dags igen att inta scenen, och den här gången finns en del nyheter på repertoaren.

– Som en av tjejerna i ensemblen burkar säga – ”tänk vad kul att just jag får vara med om det här!” säger Lars Magnusson från Scenliv, som navigerar gänget från spontan improvisation till en fullfjädrad show.

– Varje måndag ses vi, och deltagarna får göra det de vill. Vi sjunger, dansar – ibland blir det samma låtar och ibland blir det något helt nytt. Med tiden börjar vi pussla ihop det som ska bli showen, och jag och Jessica Persson tillför det vi kan för att göra det till en fullfjädrad föreställning.

ADDERAR IMPROVISATION

Och alla som har besökt någon av de tidigare Glädjerevyerna vet att här snackar vi showmansship direkt från hjärtat.

– En nyhet för i år är att vi har jobbat mycket med improvisation. Det kommer även att vara ett inslag som vi tar med upp på scenen. Jag och Felix, som har utvecklats jättemycket under resans gång, låter publiken bestämma vilka vi är, en plats och ett sammanhang. Sen kör vi! Vissa kvällar kan det bli fantastiskt – andra kanske mindre fantastiskt, precis som improvisation ska vara, skrattar Lars.

TREDJE GÅNGEN GILLT

Det är nu tredje föreställningen för glädjerevyn, som från början startade som en spinnoff på Älmhults IF:s fotbollsverksamhet för personer med funktionsvariationer.

– Pär Angser som tog initiativet är i allra högsta grad drivande även idag. Han jagar sponsorer, kör grejer med släp och är med på våra repetitioner. Det här har växt till något fantastiskt – det handlar inte bara om en föreställning utan det är en upplevelse. Vi gör den här föreställnigen för ensemblen mycket mer än för publiken – men den glädje som det skapar hos oss och alla som medverkar lär märkas ända till sista raden, säger Lasse.

SEX FÖRESTÄLLNINGAR

Med premiär den 26 april är det dags att inta scenen på Folkets hus i Älmhult för sex sprakande revyföreställningar.

– Av praktiska skäl har vi valt att göra alla föreställningarna på samma scen, men det är samma härliga gäng – många med rötterna i Osby och Östra göinge som står på scenen.

TEXT: ERIK@ESPRESSOMEDIA.SE

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x