Espresso – Din lokala tidning
skärmavbild 2023 01 13 kl. 16.43.23

Glädjerevyn repar igen

SHOWTIME. När glädjerevyn hade sin allra första show förra året var det flera i ensemblen som inte hade stått på scen innan. Biljetterna sålde slut, och reaktionerna från publiken var överväldigande. Nu är gänget samlade igen för en ny revy. Det blir dans, sång, sketcher och massor av glädje!
– Det här är det roligaste jag har gjort, säger Jessica Persson, revyproffs och en av de konstnärliga ledarna.

skärmavbild 2023 01 13 kl. 16.39.44
Premiären för Glädjerevyn blir i Maj – nytt för i år är att det blir föreställning både på Folkets hus i Älmhult och på Borgen i Osby.
skärmavbild 2023 01 13 kl. 16.41.20
Koreograf Nina och René ser med glädje hur showen växer fram på scenen.

– Vi skulle kunna göra tre revyer i år. Efter förra året är det så många som har hört av sig och vill vara med, men vi är en sammansvetsad ensemble och kör på med samma gäng, säger Jessica Persson i en paus på årets första rep.

– Det har varit en fantastisk resa, säger Lasse Magnusson, som tillsammans med Jessica ligger bakom bland annat långköraren Osby-revyn och driver produktionsbolaget Scenliv.  

– Förra året utgick vi mycket från vad alla i ensemblen själva ville göra och kunde sedan innan när vi valde innehåll i numren. I år vill jag och Jessica utmana lite mer. Det blir mer text, och ett nytt helhetstänk – den största utmaningen är nog ända att jag ska lära mig  replikerna, skrattar han.

Proffs på scenen

Village peoples dunderdänga YMCA har fått ny text och drar igång repetitionen på borgen i Osby.

– Det kommmer att bli kanon, säger Caroline, som är övertygad om att revygänget kommer att upprepa förra årets framgångar.

Och stämningen är redan på topp i ensemblen. Koreograf Nina Parkeborn och Linnea Collin är på plats för att hjälpa till att sätta en struktur på dansnummer och placeringar på scenen.

– Båda är riktiga proffs, och vi är glada att ha med dem på hela resan, säger Jessica Persson.

Från macarena till Victor Leksell

Ännu finns det mycket att slipa på innan premiären i maj, men energin är på plats. I Melvins dansprestation till klassiska Macarena. I Pontus träffsäkra Elvistolkningar. I Mahdis och Felicias laddade tolkning av victor Leksells låt Svag, med sång och teckentolkning.

skärmavbild 2023 01 13 kl. 16.43.41
Pontus Elvistolkningar är lika stilsäkra som tonsäkra.
skärmavbild 2023 01 13 kl. 16.40.44
Mahdi och Felicia på sång och teckentolkning i Victor Leksells hitlåt Svag.
skärmavbild 2023 01 13 kl. 16.42.28
Melvin, som fyller 20 år just på repdagen, ger järnet som solodansare i Macarenanumret.

– Det där blir super – det kan vi bygga på ropar Jessica innan det är dags att bryta för fikapaus. Melvin fyller 20 år just i dag och bjuder hela gänget på fika.

Helt nytt utgångsläge

– Förra året började vi från noll – vi kände inte ensemblen, och många hade inte någon scenvana. Nu märker man att det finns en helt annan rutin – säger man att det här numret kräver mygga och inte mic så är alla med på noterna. Och när lärde alla sig Macarenadansen, egentligen? frågar Lars Jessica.

– Helt makalöst – när alla har gjort den två gånger så sitter den!

skärmavbild 2023 01 13 kl. 16.42.56
Där satt den! Sofie går av scenen efter en väl genomförd Elvislåt och får en uppmuntrande klapp på axeln av Nina Parkeborn.

Text&Foto:

Erik@espressomedia.se

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x