Espresso – Din lokala tidning
lag ett

Glänsande säsongsavslutning för Lönsboda innebandyklubb

Det inget nytt med framgång för Lönsboda innebandyklubb. Vi har i många år blivit bortskämda med att föreningen och lag vunnit både segrar och serier. Nu ser det ut som att tjejerna har tagit taktpinnen och nått framgång på bred front.

– Framgångsfaktorn i hela vår förening är att vi ska ha kul, förklarar ordförande Lina Levin. #viharkulihop! är en tag vi använder oss av och försöker implementera i allt vi tar oss för. Som förening försöker vi vara lyhörda för både individen och för gruppen och den gångna säsongens segertåg vittnar om att vi har lyckats. Att vinna sin serie är kul för både lag och klubb. Det visar att det finns mycket att hoppas på framöver. Men i det här fallet så är det tre lag i samma förening som vunnit sina respektive serier. Det måste uppmärksammas. Då har hela föreningen gjort något utöver det vanliga.

lag tva

ATTRAKTIONSKRAFT SOM SMITTAR

– Även om vårt damlag är ungt finns det mycket rutin i många av spelarna och rutin tillsammans med driv och glädje för idrotten och laget är ett lyckat recept, berättar Lina. Föreningens dam och flicklag har en stor attraktionskraft. Lägg sen till en stor och engagerad publik på våra hemmamatcher så lyfter det såklart spelarna på planen. Glädje och framgång inspirerar och smittar över på fler lag.

STOLTA OCH GLADA

Lönsboda Innebandys damlag och äldre flicklag har under säsongen tränat tillsammans vilket hjälper till att bygga och stärka viktiga ålder- och lagöverskridande ramar.

– Ja föreningen försöka sudda ut åldersindelning och fokusera mer på att nivåanpassa, förklarar Lina. Att kunna erbjuda tjejerna att spela i olika lag är berikande för alla, inte minst för individen. Att ena dagen spela match med jämnåriga och yngre i flicklaget för att nästa spela seniorspel med damlaget är något vi är oerhört stolta över att kunna erbjuda. Det är möjligt tack vara vår bredd. Lönsboda är ju inget jättesamhälle men med smarta upplägg, brinnande intresse, engagerade ledare och tränare som med stöd från styrelse och ett glatt föräldragäng – har vi lyckats skapa de förutsättningar som nu ger utdelning.

lag tre

SÅ MÅNGA SOM HAR BIDRAGIT

Nu är seriespelet avslutat för säsongen och det blev en gyllene avslutning med att tre lag fick ta på sig guldhattar.

– Ja tre lag har blivit seriesegrare i de skånska mästerskapen berättar Lina. Vårt damlag samt två flicklag har varit helt outstanding. Vi är så glada och stolta över framgången. Här finns så många som bidragit, ingen nämnd ingen glömd. Det visar att vi är något bra på spåren som vi ser fram emot att fortsätta med framöver. Men just nu njuter vi av vad vi åstadkommit.

TEXT: JOHNNY@ESPRESSOMEDIA.SE

Bild: Privat

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x