INGREDIENSER
1 burk inläggningssill
1-2 rödlökar
1 liten morot
1 bit färsk pepparrot
2 tsk kryddpepparkorn
1 tsk vitpeppar korn
2 tsk senapsfrön
3 lagerblad
Lag:
1 ½ dl vatten
1 dl ättiksprit 12 %
1 ½ dl socker
SÅ HÄR GÖR DU
Blanda vatten, ättiksprit och socker, koka upp lagen och låt den kallna.
Skölj sillen och låten den rinna av. Skär den 2-3 cm breda bitar. Skala och ansa rotsakerna. Skär lök och morot i tunna skivor och pepparroten i små tärningar.
Varva sill, lök, morot, pepparrot och kryddor i en glasburk. Häll över den kalla lagen och täck glasburken.
Låt sillen stå svalt 1-2 dygn.
ÖVRIGT
Att skåla i: Skåne eller vodka.