Espresso – Din lokala tidning
Image default

Glasmästaresill

Glasmästaresill

Johnny Billinger Glasmästaresill Glasmästaresill Skriv ut
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

1 burk inläggningssill

1-2 rödlökar

1 liten morot

1 bit färsk pepparrot

2 tsk kryddpepparkorn

1 tsk vitpeppar korn

2 tsk senapsfrön

3 lagerblad

Lag:

1 ½ dl vatten

1 dl ättiksprit 12 %

1 ½ dl socker

SÅ HÄR GÖR DU

Blanda vatten, ättiksprit och socker, koka upp lagen och låt den kallna.

Skölj sillen och låten den rinna av. Skär den 2-3 cm breda bitar. Skala och ansa rotsakerna. Skär lök och morot i tunna skivor och pepparroten i små tärningar.

Varva sill, lök, morot, pepparrot och kryddor i en glasburk. Häll över den kalla lagen och täck glasburken.

Låt sillen stå svalt 1-2 dygn.

ÖVRIGT

Att skåla i: Skåne eller vodka.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x