Espresso – Din lokala tidning
Glimmasten levererar gravstenar, byggsten och material till utemiljöer

Glimmasten levererar gravstenar, byggsten och material till utemiljöer

NÄRINGSLIV. Sten utgör en stadig grund i göingetrakten sedan mycket lång tid tillbaka och stenindustrin har under åren sysselsatt mängder med människor i vår bygd. Ett företag med mångårig erfarenhet i branschen är Glimmasten AB i Glimåkra. Här arbetar personalen med att tillverka gravstenar, byggsten och sten till utemiljöer av olika slag.

Kunder från hela landet vänder sig till Glimmasten, som levererar gravstenar, byggsten och material till utemiljöer allt efter kundernas önskemål. Företaget samarbetar också med flera olika konstnärer lokalt och globalt. Den praktfulla fontän i diabas som står på Väla Centrum utanför Helsingborg, är ett exempel på just ett sådant samarbete med Christer Bording.

Olika material

Basen till gravstenarna utgörs av olika sorters granit, där även Göinges egen svarta granit (också kallad diabas) är populär. Granit ser olika ut beroende på var i Sverige den bryts. Kunderna kan välja mellan flera olika sorter från olika delar av landet. Kunderna kan få olika ytbehandling på stenarna, välja stående eller liggande. De kan också välja olika typer av text och dekor, allt enligt personliga önskemål.
– Vi arbetar även med en hel del restaurering av befintliga gravstenar som behöver förnyas. Och vi utför ommontering enligt CGK:s regelverk, berättar Pia Andersson, säljare och ekonomiansvarig på företaget.

Glimmasten levererar gravstenar
Ett exempel på en vacker bas till gravsten. Tillverkad av Göinges egen svarta granit – diabas.
Personligt utformat

Byggsten är en annan stor tillverkningsprodukt på Glimmasten. Personalen sågar, fräser och polerar allt efter kundens önskemål. Byggsten kan man exempelvis använda till plattor, murar, trappor och kantsten i offentliga och privata miljöer. Till utemiljöer, ofta trädgårdar, tillverkas även färdiga trappor, grindstolpar, poolramar med mera. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränser och även här arbetar företaget med olika typer av sten.
– Just poolramar är en nyare produkt och vi har tillverkat flera stycken. Det blir väldigt snyggt med en stenkant runt poolen, säger Pia och avslutar:
– Vi anser att det personliga uttrycket är viktigt i allt vi tillverkar till våra kunder. Varje människa är unik. När det gäller till exempel gravstenar kan du bevara minnet av din anhöriga genom en personlig gravsten tillverkad med kärlek.

Text: jessica@espressomedia
Foto: Glimmasten AB

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x