Espresso – Din lokala tidning

Globala och lokala Aktioner för klimatet

Den 20 till 27 september mobiliserar klimatrörelsen till en strejk- och aktionsvecka över hela världen. Fredagen den 27 september är det utlyst en global klimatstrejk.
I Älmhult kommer det att hållas en strejk på Stortorget kl. 16:00. I Osby har Klimatgruppen bestämt sig för att delta i den globala rörelsen och anordnar två aktiviteter under dagen.
– Vi vill visa att vi också bryr oss, att mänskligheten inte får gå över planetens gränser om vi ska undvika katastrofala och oåterkalleliga klimatförändringar, skriver de i ett pressmeddelande.

Klimatgruppen i Osby har anordnat två aktiviteter för den som vill delta och lära sig mer.
Den första är en lunchföreläsning, ”Om transportbranschen” kl. 12-13 på Osby bibliotek. Anna Carlsson, som är före detta lastbilschaufför, föreläser kring onödiga transporter som sker på grund av strukturella fel, vad vår konsumtion skapar för transporter och hur vi kan påverka till det bättre.

Annons
flexbanner avdelare 190x250

Tipsrunda
På eftermiddagen blir det en Tipsrunda om klimatet en aktivitet som passar föräldrar och barn. Kl.14-16 kan man gå tipsrundan vid lekplatsen vid Osby kyrka/Sjöängen. Tipsrundan är skapad av Uteförskolan i Osby och passar barn mellan 3 och 10 år.

Global-week-for-future
Under veckan 20 till 27 september mobiliserar klimatrörelsen till en strejk- och aktionsvecka över hela världen. Miljoner av människor kommer att gå ut på gatorna från sina arbetsplatser och hem för att tillsammans med unga klimatstrejkare, kräva att vi lämnar de fossila bränslena i marken. Veckan sker mot bakgrund av att världens ledare är kallade till ett FN-toppmöte om klimatet, den 21-23 september.

Annons
flexbanner avdelare 190x250

Klimatstrejk i Älmhult
Även i Älmhult aktiverar människor sig för vårt klimat denna dagen. Kl. 16:00 hålls en strejk på Stortorget. Källa: Klimatsverige.se

Text: jessica@espressomedia.se

Relaterade inlägg

Espressos lokala gratistidningar

admin

Miljömedveten motion med HHF

Johnny Billinger

Felix i Iran

Ingela Lindström

Laserdome samlar poäng på Galleria Boulevard

Johnny Billinger

Jenny Syrén fann sitt stora intresse i livet

Ingela Lindström

Från hushållstjänster till ledsagning och omsorg

Ingela Lindström

Sparbanken Göinge – Lokala kontor och nöjda kunder

Ingela Lindström

Veterinär Per Josefsson – djurens advokat

Ingela Lindström

Don´t get bitter- get better

Johnny Billinger

Good Morning UF – underlättar för morgontrötta

Ingela Lindström

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy