Espresso – Din lokala tidning
årets företagare

Göinge Näringsliv prisade företagare

NÄRINGSLIV. Skagerholms fabriks AB startade redan 1961. Då av Martin Skagerholms morfar. Därefter tog morbror Peter Skagerholm över och sen ett par år är det Martins som axlat ansvaret. Det har gjort så bra att han blev årets företagare.

Verksamheten i Skagerholms Fabrik AB är att serva byggen med Haki-ställningar – Ja vi packar ihop, transporterar och ibland bygger vi upp ställningarna, förklarar Martin.

–Sen ska de tillbaka igen. Ett tung jobb där du ska förflytta några ton flera gånger vid varje jobb.

Men intresset för Skagerholms bara växer.

– Ja det verkar som vi gör ett bra jobb, menar Martin. Växjö ingår i det område som vill ha vår hjälp. Vi har även leveranser långt upp i landet.

FLERA KRITERIER

Det räcker inte med lönsamhet för att ta hem äran som årets företagare.

– Nej det krävs en samhällsinsats, menar Martin. Att vara lokalt engagerad. Det är ju inget man tänker på, menar Martin.

– För min del är det självklart att bidra med det som jag har möjlighet till. Så det är både en bra känsla blandat med glädje att få emot priset som årets företagare.

HEDRAD OCH GLAD

Anton Bengtsson, årets unga företagare i Östra Göinge, startade sitt första bolag i maj 2020. Så trots sin ringa ålder, har han redan skapat sig en position och erfarenhet som ska generera ytterligare utveckling.

– Första målet är att vi ska bli 10 anställda, berättar Anton.

– Hur snabbt det går hänger på rekryteringsprocessen. Vi vill hitta personal som garanterar kvalitet. Anton berättar även att ett systerbolag är under utveckling med inriktning mot verkstadskonsultation, CNC-programmering etc.

ROLIGT MED UPPMÄRKSAMHET

Priset som årets unga företagare har tagits emot med glädje.

– Ja det är alltid väldigt roligt att bli uppmärksammad, det är ett kvitto på att man gör något bra och att allt hårt slit lönar sig. Jag är väldigt hedrad och glad för utmärkelsen.

På frågan varför han tror att Göinge Näringsliv valt just honom, svarar Anton.

–Jag tror att de såg drivet hos mig och tillväxten i bolaget. Kanske också för att jag vågade starta bolaget mitt i en pandemi?

Anton flyttade tidigare i år till Helsingborg. Trots sina 24 år har han varit företagare i flera år. Nu är det fullt fokus på CADAB och att fortsätta den resan, samtidigt som han ny bygger nytt bolag.

TEXT: JOHNNY@ESPRESSOMEDIA.SE

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x