Espresso – Din lokala tidning
goldschmidt26

Goldschmidt söker personal

ANNONS. I takt med att järnvägen används allt mer för frakt och persontrafik, så ökar också behovet av underhåll. Hos Goldschmidt i Osby märks detta behov speciellt. Här byggs fordon som går på både väg och räls med uppgift att minimera stopp i rälstrafiken. Företaget planerar för en ny produktionshall och söker personal inom mekanik och el.
– Ja vi utbildar alla på plats, men i grunden bör man ha med sig en del kunskaper och framför allt ett stort engagemang, berättar produktionschef Jimmy Möllerström.

Allt började med en smedja för 120 år sen. Innovationer ledde sen till världens första fordon som kunde köras på både landväg och räls. Mycket har hänt sen dess men grunderna är de samma.
– Ja, mycket handlar om engagemang och smarta lösningar, berättar Jimmy. Det här är en spännande bransch där vi bygger fantastiska fordon, bit för bit i Osby. Så vi är alla med på resan fram till leverans.

Effektivt järnvägsunderhåll
Järnvägar kräver ständigt underhåll. I de flesta fall finns spårbundna fordon på stickspår som rycker ut vid behov. Det kräver stopp på banan under transporter till och från aktuellt område. 
– Alla stopp innebär kostnader till de bolag som hyr in sig på spåren, berättar VD Stefan Magnusson. Så utmaningen är att minska ner driftstoppen och det kan man göra genom att minimera transporterna. Våra fordon kör fram till aktuellt område, kopplar på rälsdrift inom några minuter och kan på så sätt minimera transporttiderna och snabbt komma till platsen för reparation. 

dsc4959

En häftig resa 
Sjölanders i Osby blev SRS när tyska cementfabriken Heidelberg köpte företaget. Nu har Goldschmidt från Leipzig blivit ny ägare. De jobbar också med service och underhåll av järnvägar och har på så vis ett stort fokus på utvecklingen i Osby.
– Ja samma engagemang som vi har här, finns nu även hos våra ägare, säger Stefan. Det skapar både trygghet och långsiktighet i Osby. Vi har nästan hela nästa år uppbokat med en spännande tillväxt som kräver stora investeringar. Så det är en häftig resa vi kan erbjuda våra nya kollegor.

Vi behöver bli fler
Just nu söker vi tekniker inom mekanik, fordonsbyggnation och/eller el-teknik. Du kan också ha en bakgrund som fordonsmontör/reparatör.
– Har du en teknisk bakgrund eller erfarenhet som fordonstekniker så finns det troligen goda förutsättningar för en karriär hos, berättar Jimmy . 
Goldschmidt expanderar och behöver mer resurser till att bygga världens bästa tvåvägsfordon. Samtliga utifrån kundspecifika önskemål vad gäller utrustning och prestanda.
– Vi platsbygger fordonen i Osby, fortsätter Stefan. Inget löpande band. All modifiering och byggnation av våra tvåvägsfordon görs på plats i våra hallar. Du är med i hela processen fram till leverans. 
– Du som har ett engagemang, kunskaper och gillar jobba med fordon, skicka gärna en intresseanmälan till oss.

Goldschmidt som arbetsgivare

Personalfrågor har hög prioritet inom Goldschmidt. Vi vill vara en arbetsgivare som tar hand om
personal och värdesätter insatser. Vi har en plan med alla som inkluderar fortbildning utveckling och kompetenshöjning. Det innebär även att vi gärna premierar insatser. Både kollektiva och individuella. Det ska inte bara vara roligt och utvecklande att jobba hos Goldschmidt. Det ska även vara lönsamt.

Intresserad av tjänsten? Kontakta produktionschef Jimmy Möllerström
0479-17531   jimmy.mollerstrom@goldschmidt.com

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x