Espresso – Din lokala tidning
img 20240613 wa0009

Golfarnas bortförklaringar – ny bok av Marcus Cato från Osby

Boken tar fasta på det som förenar alla golfare, nämligen konsten att skylla ifrån sig. Under 35 år har Marcus hört de mest fantasifulla ursäkterna om varför golfen går åt skogen. Ibland börjar det redan innan rundan med alla möjliga bortförklaringar. Efter att Marcus och några golfkompisar gjort det till ett återkommande skämt att skriva ner så fort de fick höra en ny fantasifull ursäkt, bestämde han mig för att faktiskt göra det på riktigt. Vilket nu resulterat i en bok som nog alla golfare och dess omgivning kan känna igen sig i.

omslag 1

Boken innehåller en kommentar eller berättelse kopplad till varje ursäkt, samt att vissa är roligt illustrerade av illustratören Johanna Lindqvist. 

Nedan delar han med sig av ett par av ursäkterna som finns med i boken:

”Jag hade majonnäs på tummen!”
Sagt efter ett misslyckat utslag då personen just satt i sig en baguette han köpt i kiosken.

”Jag har ont i…”
Här kan läsaren fylla i valfri kroppsdel. Det är minst en i varje fyrboll som innan rundan berättar om sina krämpor för att i förväg ursäkta sitt dåliga spel.

”Snoret började rinna i baksvingen!”
Precis allting kan användas som ursäkt för en golfare.Du som är golfare och läser boken – kommer förstå!

Marcus egna ord
Golfarens 201 bästa ursäkter riktar jag uppmärksamheten på det som förenar oss golfare, nämligen konsten att skylla ifrån oss. Våra dåliga golfslag kan alltid skyllas på något annat än oss själva. Denna bok är inte bara en samling av de vanligaste och märkligaste ursäkterna som har uttalats på en golfbana, den är också en hyllning till det absurda och underbara i golfvärlden. Där allt kan hända och ingen behöver ta ansvar för det som går fel!

20240613 181519

Om författaren:

Marcus Cato har spelat golf i över 35 år. Han har spelat tusentals rundor golf och har arbetat som klubbchef på ett par svenska golfklubbar. Han har varit golfcoach och har haft uppdrag som mental tränare. Likväl är han full av ursäkter under rundorna. Universum är minst lika mycket emot honom som alla andra, åtminstone på golfbanan! Vissa skulle vilja påstå att det beror på generna från hans far, andra påstår att det är för att han är född i fel stjärntecken. Troligen är det båda och en hel del andra faktorer som inte är Marcus fel. Åtminstone är det svaret om du frågar honom. 

Detta är Marcus fjärde bok, tidigare har han bland annat skrivit två ungdomsromaner med äventyrstema där han är i full gång med att skriva den tredje delen.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x