Espresso – Din lokala tidning
Image default

Gös med pepparrot

Gös med pepparrot

Johnny Billinger Gös med pepparrot Gös med pepparrot Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

700 g skinn och benfri gösfilé.

3 msk vatten

3 msk färskpressad citronjuice

2,5 dl vispgrädde

0,5 – 1 dl finriven pepparrot

Salt och peppar.

SÅ HÄR GÖR DU

Salta och peppra fisken, häll vatten och citronjuice i en stekpanna med höga kanter. Lägg i fisken och sjud under lock 5-10 min, tills fisken är färdig.

Lyft upp fisken och håll den varm. Tillsätt grädden i fiskspadet och koka ihop 5-10 min.

Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka fisken i stekpannan. Strö över pepparrot. Servera med pressad potatis och citronklyftor. Garnera med dillvippor.

ÖVRIGT

Gösen är eftertraktad av sportfiskare och dessutom en av de mest välsmakande fiskarna. Den har ett fast, magert och vitt kött. Gösen blir rätt stor, mellan ett och tre kilo. Bo Martinsson.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x