INGREDIENSER
3 dl tjock, helst sur grädde
2 tsk socker
3 msk vetemjöl
2 ägg
1 tsk rivet citronskal
TILL FORMEN
1 tsk rivet citronskal
TILL FORMEN
Smör eller margarin
SÅ HÄR GÖR DU
• Vispa grädde och socker kraftigt ett par minuter (med maskinvisp.
• Strö över mjölet och det rivna citronskalet och blanda mycket försiktigt.
• Rör ned äggen med en slev.
• Slå smeten i en smord ugnsfast form och grädda kakan ljusgul till brun i medelstark ugnsvärme (175°C) i 30 minuter. Varmluftsugn kan påverka tiden. Dra iså fall ned temperaturen ngt. Det kan behövas mer än 30 min. Pröva med sticka för att känna om den är färdig, dvs. någorlunda fast.
• Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna ngt. innan servering.
• Servera kakan med djupfrysta bär eller någon sylt.