Espresso – Din lokala tidning
Image default

Gräddkaka

gräddkaka

Gräddkaka

Johnny Billinger Gräddkaka Gräddkaka Skriv ut
Portioner: 4-6
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

3 dl tjock, helst sur grädde
2 tsk socker
3 msk vetemjöl
2 ägg
1 tsk rivet citronskal
TILL FORMEN
Smör eller margarin

SÅ HÄR GÖR DU

• Vispa grädde och socker kraftigt ett par minuter (med maskinvisp.
• Strö över mjölet och det rivna citronskalet och blanda mycket försiktigt.
• Rör ned äggen med en slev.
• Slå smeten i en smord ugnsfast form och grädda kakan ljusgul till brun i medelstark ugnsvärme (175°C) i 30 minuter. Varmluftsugn kan påverka tiden. Dra iså fall ned temperaturen ngt. Det kan behövas mer än 30 min. Pröva med sticka för att känna om den är färdig, dvs. någorlunda fast.
• Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna ngt. innan servering.
• Servera kakan med djupfrysta bär eller någon sylt.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x