INGREDIENSER
4 urvattnade sillfiléer
grovt rågmjöl
3 stora gula lökar
1,5 dl grädde
salt
vitpeppar
smör
dill
mandelpotatis eller annan fast potatis
SÅ HÄR GÖR DU
Smaka en bit av sillen så att den inte är för salt. Vattna ur den mer om det behövs. Låt den rinna av och vänd filéerna i mjölet.
Stek filéerna ordentligt på båda sidor i smör i en stekpanna på medelvärme. Lyft över dem på ett fat så länge.
Skiva löken och stek den sakta på låg värme till dess söta karaktär kommer fram, kan vara upp till en halvtimme. Smaka av löken med ett kryddmått salt samt några varv nymalen vitpeppar.
Höj värmen något och häll grädden i stekpannan. Rör om hastigt och lägg de brynta sillfiléerna ovanpå den gräddstekta löken.
Skaka om stekpannan hastigt så att löken och grädden glaserar sillen.
Servera genast direkt ur pannan. Klipp dillen över sillen. Ät med nykokt potatis.