Espresso – Din lokala tidning
Image default

Gräddstekt Salt Sill

sill,recept

Gräddstekt Salt Sill

Johnny Billinger Gräddstekt Salt Sill Gräddstekt Salt Sill Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

4 urvattnade sillfiléer

grovt rågmjöl

3 stora gula lökar

1,5 dl grädde

salt

vitpeppar

smör

dill

mandelpotatis eller annan fast potatis

SÅ HÄR GÖR DU

Smaka en bit av sillen så att den inte är för salt. Vattna ur den mer om det behövs. Låt den rinna av och vänd filéerna i mjölet.

Stek filéerna ordentligt på båda sidor i smör i en stekpanna på med­elvärme. Lyft över dem på ett fat så länge.

Skiva löken och stek den sakta på låg värme till dess söta karaktär kommer fram, kan vara upp till en halvtimme. Smaka av löken med ett kryddmått salt samt några varv nymalen vitpeppar.

Höj värmen något och häll grädden i stekpannan. Rör om hastigt och lägg de brynta sillfiléerna ovanpå den gräddstekta löken.

Skaka om stekpannan hastigt så att löken och grädden glaserar sillen.

Servera genast direkt ur pannan. Klipp dillen över sillen. Ät med nykokt potatis.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x