Espresso – Din lokala tidning
Goda avsikter

Gränslöst är oslagbart

Vi vet genom 15 års erfarenhet att denna tidning betyder mycket för många. Många företagare tackar för den respons deras annonser gett. Arrangörer har fått mer publik eller besök. Föreningar vittnar om uppmärksamhet och nya medlemmar. Klart att man blir stolt av allt beröm.

Visst, vi får även ris. Uteslutande eftersom man inte gillar att det står om andra kommuner än sin egen. Samtidigt är det precis det som är vårt driv. Älmhult, Osby, Östra Göinge och Hässleholm är ett område som delar på nästan allt. Vi handlar i varandras butiker.

Företagen är kunder eller leverantörer till varandra oavsett vilken sida gränsen de tillhör. Vi arbetar i varandras företag. Vi använder det kulturella utbudet utan att ifrågasätta kommungränser. Våra barn och ungdomar går i skolan eller är medlemmar i föreningar som inte begränsas av – gräns. Politiker och tjänstemän samarbetar och samordnar.

Det tar minst 20–30 minuter att gå mellan de butiker som ligger längst ifrån varandra i Hässleholm.
Det tar 11 minuter med tåg till Osby. Det tar 12 minuter att göra motsvarande i Osby. Det tar 8 minuter med tåg till Älmhult. Vad är det som begränsar oss att inte räkna in all handel i nämnda kommuner som ett ända stort smörgåsbord av butiker, caféer och restauranger?

Den enda begränsningen finns i vårt eget sätt att tänka. Vårt viktigaste uppdrag med denna tidning är att bidra till att tänka bortanför kommungränsen. Därför får alla 100 000 personer som bor i detta område, denna tidning. Ni får den dessutom hemkörd och gratis.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x