Espresso – Din lokala tidning
Image default

Gratinerad falukorv 

Gratinerad falukorv

Johnny Billinger Gratinerad falukorv  Gratinerad falukorv  Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

800 g falukorv av bra kvalité

1-2 purjolökar

1 gul lök

Svensk senap

Chilisås

Paprikapulver

2 saltgurkor

10-12 cocktailtomater

1 tsk färsk hackad timjan

2 msk hackad persilja

2 dl vispgrädde

150 g riven lagrad herrgårdsost

Salt och peppar

SÅ HÄR GÖR DU

Sätt ugnen på 175 grader, ansa purjolöken och skär den i ringar, inte allt för tunna.

Skär löken i halvringar, inte allt för smått.

Smörj en ungsäker form med rikligt med smör, lägg purjolöken i botten på formen.

Skär ett djupt snitt längs hela falukorven, dela den försiktigt men ändå så den håller ihop.

Flytta över falukorven till formen, stryk på ganska så rikligt med senap och chilisås, salta och peppra samt pudra över lite paprikapulver.

Halvera tomaterna och skär saltgurkan i stavar. Garnera korven med lök, tomater, gurkstavar och timjan. Ringla över vispgrädden, strö över osten.

Gratinera falukorven i mitten av ugnen i 30 minuter.

Ta ut formen när falukorven fått en fin färg och  strö över persiljan.

Servera med ditt goda potatismos och eventuellt fler gurkstavar.

ÖVRIGT

Smaklig spis ! Sven Nilsson

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x