Espresso – Din lokala tidning
Image default

Gravad lax med Sparrispotatis och Nässelsås

gravad lax,recept espresso

Gravad lax med Sparrispotatis och Nässelsås

Johnny Billinger Gravad lax med Sparrispotatis och Nässelsås Gravad lax med Sparrispotatis och Nässelsås Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

400 g laxfilé

3 msk salt

1 msk socker

200 g sparrispotatis

Till Nässelsåsen:

100 g nässlor

1 dl stark fiskfond

½ dl vispgrädde

1 msk finhackad scharlottenlök

salt och peppar

SÅ HÄR GÖR DU

Klappa in laxen med salt och socker. Låt vila i kylen över natten. Torka av laxen och skär i tjocka skivor.

Reducera grädden och fond i en kastrull tills blandningen tjocknar. Tillsätt de hackade nässlorna. Låt puttra i 3 minuter. Blanda ner scharlottenlök och smaka av med salt och peppar.

Koka och skala sparrispotatisen. Skiva och lägg upp på tallrikar tillsammans med den gravade laxen och nässlorna.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x