Espresso – Din lokala tidning
Image default

Grillad Sparris

Grillad Sparris

Johnny Billinger Grillad Sparris Grillad Sparris Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

2 knippen grön sparris

2-3 msk olivolja

salt och peppar

1 citron

1 bit parmesanost, hyvlad

SÅ HÄR GÖR DU

Vänd sparrisen i olja, krydda med salt och peppar och grilla den.

Lägg upp på fat och ringla över oljan som blev över, samt pressa över citron och strö över den hyvlade osten.

ÖVRIGT

Sparris är en delikatess som är både lätt och snabblagad. Den kan ätas rå och tunt skivad i sallad, kokt, stekt eller som i detta fall grillad. Passar som en­sam förrätt eller som tillbehör till både kött och fisk. Den nedre delen av sparrisen kan vara lite träig eller trådig, böj den delen så knäcks den och går av där. Naturligtvis kan man ta vilken lagrad ost man vill, men parmesan tycker jag blir bäst.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x