Espresso – Din lokala tidning
Image default

Grillade Lammkotletter med Potatispaket och Picklad Lök

Grillade Lammkotletter med Potatispaket och Picklad Lök

Johnny Billinger Grillade Lammkotletter med Potatispaket och Picklad Lök Grillade Lammkotletter med Potatispaket och Picklad Lök Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

700-800 g lammkotletter

salt och peppar

Marinad:

2 vitlöksklyftor

några myntablad

1 kvist rosmarin

1 kvist timjan

1-2 dl olivolja

1 dl rödvin

Ljummet Potatispaket:

16 kokta färskpotatisar

1 knippe kokt sparris

1 knippe rädisor

50 g smör

1 msk timjan

salt och nymalen svartpeppar

4 ark bakplåtspapper

Timjan och citronklyftor till servering

Picklad Lök:

2 dl strösocker

1 dl ättiksprit 12%

3 dl vatten

2 rödlökar skurna i tärningar

SÅ HÄR GÖR DU

Grillad Lammkotlett

Lägg kotletterna i plastpåsen och låt dem marinera i kylen, gärna några timmar.

Ta upp köttet och krydda det med salt och peppar. Grilla kotletterna tills de ser härligt gyllenbruna ut, 3-4 minuter på varje sida.

Ljummet Potatispaket

Sätt ugnen på 200 grader. Dela potatisen, skär sparrisen i bitar, ansa och dela rädisorna.

Smält smöret i en panna och bryn det under omrörning ex. med en visp. Ta pannan från värmen och blanda i grönsaker och timjan. Salta och peppra.

Forma bakplåtspappren till fyra smällkaramellformade paket. Lägg dem på ugnsgaller. Fördela grönsakerna i paketen. Baka i mitten av ugnen tills allt blir genomvarmt, ca 15 min.

Servera med citron.

Picklad Lök

Koka upp socker, ättiksprit och vatten. Låt kallna.

Blanda i löken och marinera minst en timme.

ÖVRIGT

Bo Matrinsson, Husmanskostens Vänner.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x