Espresso – Din lokala tidning
Näringsliv

Grogrund – arbetsinriktad rehabilitering

Grogrund är ett projekt inom Svenska kyrkan, Lunds stift, för arbetsinriktad rehabilitering. I Osby startade verksamheten i september 2018. Inom projektet ges deltagaren stöttning i att komma vidare i livet utifrån sina egna förutsättningar och önskemål, möjlighet till social gemenskap och återhämtning i en tillåtande miljö. 

Sysselsättning erbjuds inom trädgårdsdiakoni, köksverksamhet och vår nystartade ljusverkstad. Även andra rekreativa och lustfyllda aktiviteter erbjuds för att erhålla aktivitetsbalans. Samverkan sker med pastoratets ordinarie arbetsplatser och möjlighet finns till praktik inom Osby pastorats olika verksamheter. I projektet arbetar flera handledare, både inom projektets specifika aktiviteter och ute på praktik. 

Diakon, kyrkvaktmästare/församlingsvärdinna och projektledare arbetar också i projektet.

Är du intresserad av att veta mer eller vill komma på studiebesök, tveka inte att kontakta projektledare Cecilia Andersson på telefon 0479-52 45 23.

Relaterade inlägg

Ett samarbete med bara vinnare

admin

Välbesökt på Osby Näringslivs valdebatt

admin

Vår duktiga skolpraktikant Alva – Alva Tomasson från Hasslarödskolan

Ingela Lindström

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer