Espresso – Din lokala tidning
Image default

Grönsallad med fläsk

Grönsallad med fläsk

Johnny Billinger Grönsallad med fläsk Grönsallad med fläsk Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

Frisésallad

8 skivor stekfläsk

olja

vinäger

salt och peppar

valfritt tillbehör som ägg, tomat mm som blandas i salladen

SÅ HÄR GÖR DU

Skölj salladen mycket väl och sortera bort de grövsta bladen. Skär dem i bitar. Torka salladen i handduk eller slunga den torr.

Skär fläsket i 0,5 cm stavar tvärs över skivorna.

Blanda en salladssås av 2/3 olja och 1/3 vinäger, salt och peppar. Var försiktig med saltet eftersom fläsket kan vara ganska salt.

Blanda salladen med vinägrettsåsen i en skål alldeles innan den ska serveras.

Stek fläskstrimlorna knapriga i en stekpanna. När det precis är färdigt slå de heta fläskstrimlorna med stekfettet över salladen och blanda.

Servera omedelbart med smör och bröd.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x