INGREDIENSER
Ca 400 g Falukorv
2 olika kryddiga korvar
4 medelstora morötter
4 medelstora gula lökar
2 purjolökar
2 msk olivolja
1 palsternacka
ca 300 g rotselleri
½ zucchini
10 medelstora fasta potatisar
1 liter vatten
1 flaska (33 cl mörkt öl)
2-3 tsk salt
1 msk hel kryddpeppar
3 lagerblad
en kvist timjan
tomatpuré
en bunt persilja
SÅ HÄR GÖR DU
skär korvarna i tjocka skivor och ställ åt sidan.
Skala och skölj alla grönsakerna och skär dem i rejäla bitar. Löken i 4 bitar, purjolöken i 6-7 cm långa bitar, morötter, zucchini och palsternacka i tjocka stavar. Potatis i halvor eller fjärdedelar.
Fräs grönsakerna i olivolja i en stor gryta i ca 5 minuter. Slå på vatten och öl och lägg i lagerbladen och salt (börja med 2 tsk), timjan, kryddpeppar och tomatpuré. Koka sedan under lock ca 20 minuter eller tills grönsakerna känns mjuka.
Lägg sedan i korvbitarna, rör om lite försiktigt och koka 5 minuter till. Smaka av med salt.
Vänd ner persiljan och servera direkt med din favoritsenap och ett gott bröd.
ÖVRIGT
Drick gärna ett svalt mörkt öl till rätten.