Espresso – Din lokala tidning
Image default

Grov gryta

Grov gryta

Johnny Billinger Grov gryta Grov gryta Skriv ut
Portioner: 6
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

Ca 400 g Falukorv

2 olika kryddiga korvar

4 medelstora morötter

4 medelstora gula lökar

2 purjolökar

2 msk olivolja

1 palsternacka

ca 300 g rotselleri

½ zucchini

10 medelstora fasta potatisar

1 liter vatten

1 flaska (33 cl mörkt öl)

2-3 tsk salt

1 msk hel kryddpeppar

3 lagerblad

en kvist timjan

tomatpuré

en bunt persilja

SÅ HÄR GÖR DU

skär korvarna i tjocka skivor och ställ åt sidan.

Skala och skölj alla grönsakerna och skär dem i rejäla bitar. Löken i 4 bitar, purjolöken i 6-7 cm långa bitar, morötter, zucchini och palsternacka i tjocka stavar. Potatis i halvor eller fjärdedelar.

Fräs grönsakerna i olivolja i en stor gryta i ca 5 minuter. Slå på vatten och öl och lägg i lagerbladen och salt (börja med 2 tsk), timjan, kryddpeppar och tomatpuré. Koka sedan under lock ca 20 minuter eller tills grönsakerna känns mjuka.

Lägg sedan i korvbitarna, rör om lite försiktigt och koka 5 minuter till. Smaka av med salt.

Vänd ner persiljan och servera direkt med din favoritsenap och ett gott bröd.

ÖVRIGT

Drick gärna ett svalt mörkt öl till rätten.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x