Espresso – Din lokala tidning

GUC – En skola i medvind

Från Sibbhultsskolan, till Stenforsa och nu Göinge Utbildningscenter (GUC). En spännande resa som just nu befinner sig i rejäl medvind. För några år sen stängdes gymnasiet pga. vikande elevintag. Men sen dess har antalet elever ökat varje år. Idag får drygt 700 elever sin utbildning på GUC med hjälp av en personal på 70 personer.

Tre enheter
GUC har verksamhet på tre ställen. Orsaken till det är trångboddhet som gjort att man fått söka nya lösningar.
– Ja vi flyttade vår SFI-utbildning till Hanaskog, berättar Jimmy Ek, IT-administratör på skolan. När Mölleskolan behövde mer utrymme så flyttade vi vår vuxenutbildning (komvux) till nya lokaler i Sibbhult. Vi ser ju redan nu att det framöver kommer att krävas nya lösningar.

Del av samhället
De utbildningar man kan hitta på GUC idag, är till stor del behovsbaserade utifrån både kommunen och näringslivet.
– Vi fokuserar i första hand på att informera och utbilda unga och vuxna inom kommunen, berättar APL-samordnare Joakim Ekelund. Då krävs det att vi har en kontinuerlig dialog med företag för att på så sätt utbilda den kompetens som behövs. En del i framgången ligger just i denna kontakt och att företagen samarbetar genom APL (arbetsplatsförlagt lärande) .

Text och bild:
johnny@espressomedia.se

]]>

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy