INGREDIENSER
2 vitlöksklyftor
olja/smör till stekning
400 g krossade tomater
SÅ HÄR GÖR DU
Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild
ÖVRIGT
Det är naturligtvis inte bara i Sverige som vi äter husmanskost, varje land har sina traditioner och sina specialiteter. Gulasch kan sägas vara en kött- och grönsaksgryta, eller soppa om man späder ut den, med ursprung i Ungern. Den är lite mer och annorlunda smaksatt än den svenska motsvarigheten men ack så god och värmande. Den här varianten är inte stark utan tvärtom mild och behaglig i smaken, där crème fraiche eller motsvarande bidrar till den krämiga lenheten. Det är lika bra att göra en större sats på en gång, gulaschen går utmärkt att frysa. Den går också fort att värma när man kommer in efter en skogspromenad och behöver något varmt, gott och mättande. En knäckebrödssmörgås med en smakrik ost är perfekt till.