Espresso – Din lokala tidning
guldetny

Guldet – kommer till Älmhult

KULTUR. Charlotte Engelkes lekfulla version av Rickard Wagners opera Rhenguldet kommer till Älmhult och LIVE! den 14 maj. I guldet blandas opera, parkour, dans och skådespeleri i ett spektakulärt och musikaliskt äventyr.
– Att sätta upp Guldet igen är ett drömuppdrag, säger Charlotte Engelkes, regissör och koreograf.

I Rhenguldet finns tre sjöjungfruar som vaktar guldet, naturens ovärderliga skatt. Där finns de sista jättarna i världen, två bröder som har byggt ett slott till gudarna. Överguden Wotan och hans hustru Frickadellen kan inte betala jättarna och vill ta guldet av elake Alberich som själv har stulit det av sjöjungfruarna. På slutet släpps draken in, som egentligen härstammar från Siegfried Operan, och är den ena jätten som struntat i brorsan, behållit allt guld själv och bara suttit och vaktat det så länge att han blivit en ensam drake.
– Guldet handlar om att dela lika, om att stjäla, om att ha all makt och få bestämma över någon annan, om att hjälpa någon, om att få vara tillsammans och leka.

SKAPAD FÖR FOLK SOM ÄR 5 ÅR OCH UPPÅT

– Jag fick i uppdrag att göra en föreställning för barn och jag fick göra vad jag ville, berättar Charlotte. Det kändes oerhört stort och viktigt. Jag hade inte skrivit eller regisserat för barn tidigare även om jag vet att både barn och ungdomar brukar uppskatta mina föreställningar. Det första jag tänkte var att jag vill visa storslaget skådespeleri, musik, parkour och sång. Att inspirera barnen genom att visa fullskalighet i artisternas olika uttryck. Att barnen skulle få det allra bästa.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x