Espresso – Din lokala tidning
dsc9609

Gulli får egen talkshow

NÖJE.Anders ”Ankan” Johansson, Mikael Riesbeck och Anna Blomberg är gäster i soffan när Gulli får sin egen talkshow. Under tre helger i mars är det dags för gänget bakom Osbyrevyn att inta scenen med ett nytt koncept.

– Gulli föddes i ett revynummer under Älmhultsrevyn 2002, som en av tre tanter i ett sångnummer, minns Lars Magnusson.
Sedan dess har karaktären, som blivit något av ett alter ego för Jessica Persson, bitit sig fast och dykt upp i alla möjliga sammanhang.
– Gulli är en sanningssägare, som inte skyr någonting. Jag är inte helt säker på att våra gäster vet vad de har givit sig in på när de sätter sig i hennes talkshowsoffa, skrattar Jessica.

Pandemin stoppade Gullis premiär
Jessica och Lars driver Scenliv, som bland annat tog hem två guld i Revy-SM genom Osbyrevyn. Redan i mars 2020 skulle en egen föreställning med Gulli i fokus ha premiär. Men så kom pandemin och satte stopp.
– Vi sålde slut alla biljetterna på en dag. Bara dagarna efter vi släppt biljetterna stängdes allt ner, minns Jessica.

Stark ensemble
Visst har det funnits planer på en Osbyrevy, men komikerduon konstaterar att Gulli har en viktig plats att fylla på scenen.
– Vi kände att vi ville göra något nytt. När man jobbar med revy ska man gärna blcka mot samtiden och summera året. Någonstans känner vi väl att det pågår så mycket nu som vi inte behöver bli påminda om – vi vill erbjuda en möjlighet till befriande skratt, och det kan vi verkligen göra med Gulli, säger Jessica.
Även om Gulli är känd för sin benägenhet att ta plats på scenen är hon inte ensam stjärna i showen.
– Vi jobbar med skådespelarna Mikael Riesebeck och Nettan Capocci som under många år har gjort succe på Vallarna i Falkenberg. Dansarna Hanna Zizmond och Nina Parkeborn har varit en del av ensemblen i Osbyrevyn, och den som gillade våra föreställningar kommer absolut att uppskatta Gullis Talkshow!

Lite stramare tyglar
Gulli är en karaktär som föddes ur improvisation, och även om hon kanske behöver tyglas lite som huvudperson i en talkshow så menar Jessica att karaktären måste ha kvar sin spontanitet för att fungera.
– Jag kan gå loss helt som Gulli, men det kanske inte fungerar i en show på 90 minuter, skrattar hon.
– Gulli tyckte att hon behövde utmana Bianca Ingrosso och skapa den bästa talkshowen Att träffa och intervjua kända  komiker i karaktär blir ett annorlunda grepp! När vi hade släppt att Anna Blomberg blir en av gästerna hörde jag folk prata på Ica om att Gulli och Kåta Gun kommer bli den perfekta kombinationen. 

Komikerna gillar Osby
Ett väl utbyggt kontaktnät inom branschen behövs såklart för att få till en talkshow med kända namn som blir exklusiv för Osby.
Både Jessica och Lars är flitigt anlitade som komiker och konferencierer på olika håll, och under åtta års tid har de lockat många av Sveriges kändaste komiker till sina standup-kvällar på Restaurang Borgen.
– Helt otroligt egentligen. Det är fullsatt varje gång, även om ingen vet i förväg vem som kommer att stå på scenen. Osbypubliken har ett oerhört gott rykte inom branschen, och det är klart att alla våra samarbeten är en förutsättning för att kunna få gäster som Joakim, Anna och Ankan till talkshowen.

Finns det några planer på att utmana ingrosso på riktigt och göra en bredare utsändning av showen?

– Haha, vem vet. Vi har snackat lite med kontakter som har produktionsbolag. Såklart hade det varit fantastiskt kul att få en möjlighet att rigga kameror och göra Gulli till rikskändis, säger Lars Magnusson.

Text&Foto:Erik@espressomedia.se

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x