Espresso – Din lokala tidning
gullis pa reportage

Gulli för fulla hus

NÖJE. Poesi om pormaskar, kalsongkollektioner, senfärdiga studiomän och snacksaliga städerskor. När Gulli äntligen fick sjösätta hela sin talkshow var det inför fulla salonger och kiknande publik.

– Gulli är nöjd, och jag känner mig faktiskt riktigt stolt, säger Jessica Persson om föreställningen, som kör en sista vända samma helg som denna tidning kommer ut.

– Det har varit så kul – både på och bakom scenen. Den ena föreställningen har inte varit lik den andra, eftersom inte ens jag har vetat vad gästkomikerna ska köra för material när de kommer hit.

Andra helgen av tre var Anders ”Ankan” Johansson prominent gäst i soffan. Han gjorde entré som rocktrubaduren Ola Winnerstolpe, med självsäkert skrovlig röst och texter om hur förträffligt planetens problem kunde lösas med hans mäktiga metaforer – lite extra kul för den som känner till att Ankan tidigt spelade i samma band som en känd svensk vispoet från hemstaden Linköping. 

– Han kom halv sex på fredagen, pluggade in gitarren och bara körde. Varje föreställningen har Gulli fått ladda om med nya frågor till gästerna och jag, Jessica, måste säga att jag har haft väldigt skoj! 

För den som inte känner Gulli är hon ett av Jessicas alter egon som först dök upp i Älmhultsrevyn och sedan har hängt med i många olika sammanhang. Kan hända dyker hon även upp i nästa projekt som Scenliv redan är i full gång med. Glädjerevyn, som gör comeback i april.

– Det är samma härliga gäng som innan, och vi är i full gång med repetitionerna. I år kommer vi att köra föreställningen på Folkets Hus i Älmhult. Det blir en riktig show med full fart – lite mer sketchbitar och replikinsatser än tidigare år, berättar Jessica.

När det efter sista helgen med Gullis Talkshow blir dags att kliva ur den blommiga klänningen så är det med stolthet över projektet, menar Jessica.

– Publiken har varit alldelesk lyrisk, och det känns kul att kunna visa att det går att satsa på en ordentlig show med kända namn och en riktigt bra produktion i Osby.  Nu laddar vi inför de två sista föreställningarna  med Anna Blomberg som gäst. Jag längtar redan till helgen! 

Text: Erik@espressomedia.se

Foto: PA REPORTAGE

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x