Espresso – Din lokala tidning

Gymnaster på äventyr

Första helgen i oktober reste Gymtex (med gymnaster, ledare, delar av styrelsen och en väl motiverad hejarklack bestående av föräldrar och syskon) till Gotland för att delta i Wisby-cupen – en stor gymnastiktävling som anordnas en gång om året. 

Cirka 700 gymnaster, uppdelade på 44 olika lag från totalt 16 föreningar deltog, de flesta från Stockholm och Gotland. Gymtex var enda förening från Skåne och deltog med två lag. 

Efter en lång resa med buss och båt inkvarterades gymnasterna i skolsalar jämte Södervärnshallen, tillsammans med ansvariga ledare. 

Fina insatser

Tävlingsdagen började med frukost redan kl. 06:00 för det ena laget, och tävlingsstart i pool 1 kl. 8:35. Deras tävling slutade strax innan kl. 11:00 och sedan började pool 2 där Gymtex deltog med sitt andra lag. 

Båda lagen gjorde fina insatser i fristående, tumbling och trampett i tuff konkurrens. Det ena laget överraskade med att ta guld i tumbling, det var en härlig avslutning på en lång dag! 

Samvaro och shopping

Efter tävlingsslut spenderade gymnaster och ledare en trevlig lördagkväll tillsammans och på söndagen samlades alla för gemensam frukost på vandrarhemmet där medföljande vuxna bodde.  En skön promenad längs ringmuren och lite shopping hanns också med innan hemfärd. 

Gymtex vill gärna tacka Kagans buss och den gemytliga chauffören för en säker och trevlig resa, samt Oscar Brandtings Bygg och ICA Kometen Osby för sponsring.  

Guld värt! 

Text och foto: Camilla Wihlborg

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy