Espresso – Din lokala tidning

Hallå Där…

Gunnar Elvingsson, Ekonomichef i Osby kommun

Osby kommun har sedan i maj ifjol en ny ekonomichef som heter Gunnar Elvingsson.
Gunnar har haft olika kommunala uppdrag i Bromölla, Östra Göinge, Hässleholm, Kristianstad, d.v.s. i kommunerna som ingår i Skåne Nordost. Det är alltså en mycket erfaren ekonomichef från den offentliga sektorn som Osby kommun har fått.

Annons
flexbanner avdelare 190x250

Vad gör en ekonomichef på dagarna?

Ca hälften av arbetstiden läggs på förberedelser och föredragningar inför möten med de förtroendevalda. Här ingår då också tid för utredningar och beräkningar som jag och ekonomienheten gör. Sen är jag arbetsledare för åtta personer som ingår i min personalstyrka. Att vara ekonomichef är ett mångsidigt uppdrag, jag ingår i kommunledningsgruppen bland annat, berättar Gunnar för oss. Niklas Larsson som är kommunalråd äger den ekonomiska planeringen och vi i förvaltningen stöttar upp förtroendevaldas beslut. Man kan säga att vi är de förtroendevaldas verktyg. Vi har ett bra samtalsklimat mellan oss tjänstepersoner och de förtroendevalda.

Hur ser Osbys ekonomi ut?
Osby kommun har en stor ekonomisk organisation med en omsättning på närmare 1 miljard kronor. Kommunen ska ha en sund ekonomi och en budget i balans. Vår roll är att ta fram bra beslutsunderlag inför ekonomiska beslut. Jag är medveten om att Osby har den högsta skatten i Skåne men man måste också se på hur skatteintäkterna används och vilket värde det ger för medborgarna i kommunen.

Annons
flexbanner avdelare 190x250

Ett mycket gott exempel är att kommunen får bra betyg för både sin äldreomsorg och skola och det skall alla i Osby kommun känna stolthet över tycker jag.

Till sist, vem är du privat?

Jag är gift och har två vuxna söner och bor i Kristianstad, så jag pendlar till Osby varje dag vilket fungerar bra.

]]>

Relaterade inlägg

Espressos lokala gratistidningar

admin

Miljömedveten motion med HHF

Johnny Billinger

Felix i Iran

Ingela Lindström

Laserdome samlar poäng på Galleria Boulevard

Johnny Billinger

Jenny Syrén fann sitt stora intresse i livet

Ingela Lindström

Från hushållstjänster till ledsagning och omsorg

Ingela Lindström

Sparbanken Göinge – Lokala kontor och nöjda kunder

Ingela Lindström

Veterinär Per Josefsson – djurens advokat

Ingela Lindström

Don´t get bitter- get better

Johnny Billinger

Good Morning UF – underlättar för morgontrötta

Ingela Lindström

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy