Espresso – Din lokala tidning
hållbar skönhet

Hållbar skönhet för individen

HÄLSA. Med individen i fokus, har Marie Elnertz skapat en oas av skönhet i sin salong genom att finna välmåendet i vardagen. Här tar produkter och dagens skönhetsideal ett steg tillbaka för att lämna plats åt det inre.

Sedan 80-talet har Marie Elnertz hjälpt människor att se sin inre skönhet. Hon menar att skönhetsideal förändras med tid och plats, och därav hur vi definierar den. Därför får vi inte glömma att den viktigaste källan för sann skönhet är välmåendet inom oss själva.

– Vi måste låta människor vara sitt vackraste jag. Det handlar inte om att köpa dyra produkter eller se ut på ett visst sätt, utan att unna sig själv tid. Det syns inifrån och ut, likväl som utifrån och in, säger hon med ett leende.

HÅLLBAR HUDVÅRD MED GLÄDJE

Redan som tioåring var Marie fast besluten att bli kosmetolog. Sedan hon öppnade salongen 2015, jobbar hon otröttsamt för en mer hälsosam inställning till skönhet med ledorden glädje, kunskap och service, – Det viktigaste är att du känner glädje när du är här. Holistisk skönhet handlar inte om att göra om dig, utan om att lyfta fram dig. Skönhetsprodukter är bara ett redskap som förhöjer det vackra som redan finns inom oss, förklarar Marie.

Som utbildad zonterapeut och licensierad megineterapeut, ligger naturmedicin henne varmt om hjärtat. Marie är övertygad om att naturliga produkter är avgörande för vårt välmående. Men det är lätt att bli lurad i skönhetsbranschens djungel, och dålig hudvård finns överallt i en bransch som saknar transparens där regelverken inte hinner med.

– Det är mitt ansvar som terapeut att skapa en positiv upplevelse för mina kunder. Kan jag få dem att må bra, lära dem om skönhet inifrån, vad det betyder och hur de uppnår den, utan att bry sig om andras ideal, då har jag lyckats, säger Marie och ler.

MARIES BÄSTA TIPS, HOLISTISKT HELANDE PÅ EN MINUT

Gör tid för dig själv. Någon minut varje dag räcker. Var närvarande i stunden när du applicerar din hudvårdscréme, tänd ett ljus och bara andas. Din beröring av huden frigör signalsubstanser av välmående. Det gör otroligt mycket för din yttre och inre skönhet, och det tar inte längre tid än att borsta tänderna. Förutom traditionella skönhetsbehandlingar som make-up och ansiktsbehandlingar, erbjuder Derma Holistica även friskvårdsberättigade tjänster inom massage, akupunktur och zonterapi.

TEXT: HELENE KATZMAN

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x