Espresso – Din lokala tidning

Hälsningar från Zadar

Vi har ett par gånger tidigare skrivit om Felix Fernebring som valt att cykla till Indien. Det var efter det att hans mamma drabbats och nu genomgår en behandling mot cancer, som han kände att han måste göra något. Så han startade en insamling till Cancerhjälpen. Men han packade också sin cykel och tog med käpphästen Bob på en tur som nu passerat 200 mil på ca 40 dagar. Målet är Indien. Här kommer ett resebrev från Zadar i Kroatien.

I skrivande stund befinner jag mig i Zadar, Kroatien, och jag har cyklat strax över 2000 km. Distansen är inte avsevärt mycket längre än Sveriges totala 1572 km, så Sverige måste vara långt. Längs vägen har jag besökt totalt sex länder: Tyskland, Tjeckien, Österrike, Ungern, Slovenien, Kroatien. Under den här tiden har jag utanför Sverige enbart behövt använda mitt tält vid tre tillfällen. Två gånger har jag betalat för hotell/guesthouse, och vid alla andra tillfällen har jag sovit hos människor som för mig, innan mitt besök, var helt främmande.
I det stora hela har det gått alldeles för bra. Det var lite kämpigt under två kulliga veckor när jag var sjuk, men det jag uppskattar mest med cyklingen är att det är så likt livet: det går upp och ner, rent geologiskt. Ibland känns det som att man rullar på en räkmacka, och ibland vill man bara hoppa av och lägga sig i diket med ansiktet neråt. När trampandet är tungt och jag stirrar rakt ner på de vita, löpande strecken brukar en röst dyka upp som säger: du är ute och cyklar med en käpphäst, och du har inte den blekaste aning om vad det innebär att ha det kämpigt, vad i helvete har du att tycka synd om dig själv för? Och efter en stunds motvillig självrannsakan brukar jag inse att rösten har helt rätt.
Insamlingen till Cancerhjälpen är uppe i 15 301 kr och jag är innerligt själaglad för alla som bidragit till insamlingen, men vi kan nå högre. Det är tveklöst den största motivationskällan och är det enda som har en verklig betydelse.

Så följer du Felix
Följ Felix resa på Instagram wheelsagainstcancer.
Där får ni gärna kommentera och ge honom både motivation och inspiration till att nå hela vägen till Indien. Men helst av allt hoppas han och vi att ni vill skänka en slant till hans insamling.
Klicka på länken som finns på Felix Instagram. Där ser ni hur mycket som är insamlat. Men du kan också läsa lite om Felix och varför har gör denna resa tillsammans med käpphästen Bob. Har du inte Instagram så kan du klicka in på www.charitystorm.org och söka på wheels against cancer längst upp på förstoringsglaset.

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy