Espresso – Din lokala tidning

Hälsovecka på Klockarskogsskolan i Osby

Klockarskogsskolan ansökte och blev beviljade ett bidrag ifrån Sparbanksstiftelsen/Sparbanken Skånes positiva projekt. Ett hälsotema växte fram med många olika hälsofrämjande aktiviteter.

Under hela vecka 19 hade skolan ett hälsotema med många hälsofrämjande inslag och aktiviteter. Eleverna fick bland annat frukostbuffé under två dagar med ett stort och varierat innehåll av nyttiga saker. Alla elever har dessutom fått ett nyttigt mellanmål.
Som ett led i hälsoarbetet anordnade skolan också en hälsokväll för skolans 200 elever, vårdnadshavare och andra nära och kära. Osby och Visseltoftas lokala föreningar var inbjudna att arrangera aktiviteter och visa sin verksamhet. Allt för att locka fler barn och unga till en aktivare fritid. Intresset var stort och många föreningar kom, köerna till att få testa på de olika sakerna ringlade sig långa.

Olika aktiviteter roade
Föreningarna som ordnat olika prova-på-aktiviteter var;

IFK Osby – som körde lagspel på fotbollsplanen, och skänkte fotbollar till skolan.
OIK – testa att skjuta skott tillsammans med en av Osbys spelare ifrån A-laget.
Osby IBK – skjuta skott på en målmatta och samla poäng.
Osby simsällskap OSS – visade olika simsätt, sedan var det tävling i torrsim.
OKK Osby konståkningsklubb – där fick besökarna prova på om de kunde göra en piruett.
Wisseltofta IF – de hade en skottmätare med sig som var väldigt populär. Den mätte hur hårda skott besökarna lyckades skjuta med en fotboll.
Osby Scoutkår – visade lite av sin verksamhet.
Osby Skyttesällskap – informerade om deras verksamhet för dem som vill testa på att skjuta på en riktig skjutbana.

Dansuppvisning och kollage
På hälsokvällen hade skolans alla elever dessutom uppvisning av en dans under ledning av skolans treor.

– Alla elever var så duktiga och efter en första uppvisning av eleverna fick alla på skolan vara med och släppa loss så hela skolan gungade av dansen med hjälp av både barn och vuxna. En rörelsebana har växt fram på skolgården och även om den fortfarande är under skapande så har den redan börjat användas väldigt flitig, berättar förstelärare Charlotta Gustafsson.
Alla skolans elever hade också gjort kollage med olika saker som tillhör en god hälsa. Kollagen handlade bland annat om sömn, kost och motion. En klass hade gjort en tipsrunda som man kunde gå under kvällen.

Positiv respons
Responsen efter hälsokvällen har varit mycket positiv, jag har fått meddelande både ifrån föräldrar och ifrån föreningarna. Många föreningar hoppas på att fler skolor nappar på denna idén och bjuder in till hälsokväll där de får visa upp sig och förhoppningsvis locka fler barn och unga till en aktivare fritid. Som avslutning på veckan fick alla elever på skolan en guldmedalj med texten Hälsomästare Klockarskogsskolan.

Titta på bilderna här

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy