Espresso – Din lokala tidning
Krönika och Ledare

Handel på liv o död

Jag kan lätt räkna upp 10 handelsområden som alla inkluderar Älmhult, Osby och Östra Göinge i sitt upptagningsområde. Från Samarkand i Växjö till Emporia i Malmö. 

Då har jag även räknat in  kommande C4 Shopping i Hammar utanför Kristianstad. Så kampen om våra pengar är en gigantisk dragkamp som kommer att växa ytterligare. På andra sidan står vi och vädjar om lokal handel för att på så sätt hålla liv i våra samhällen. Som om inte detta är nog så har näthandeln aldrig haft en så stark uppgång som den upplever just nu. Det beror på att vi nu tryggt använder våra mobiler när vi handlar. Så vart ska detta sluta?

Sanningen är dock att när de stora slåss, så öppnar sig nya möjligheter för de små. Alla vill inte handla på nätet eller köra milavis för att handa en ny skjorta. De orter som kan presentera en unik, genuint äkta och trevlig handelsmiljö, blir ett alternativ till giganterna. Men produkten måste förädlas, förpackas och försäljas. Om vi lyckas med det så kan vårt alternativ attrahera besökare på samma avstånd som Emporia och Väla. Men du måste erbjuda något som du inte kan få på nätet eller hos C4 Shopping. Så vill vi ha en handel som utvecklas, så måste vi välja det vi redan har – men skruva det några varv till.

johnny@espressoreklam.se

]]>

Relaterade inlägg

Torvbrytning i Tockarp

Ingela Lindström

Ju mer vi gör tillsammans

admin

Våga ta risken

Ingela Lindström

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

X