Espresso – Din lokala tidning
teater i skogen

Handen på hjärtat och fötterna i skogen

Förra året skapade Jessica Kriesz, Petra Lindblom via Petras företag Studio Ljungkulla, en vandringsföreställning i Immeln, som de kallade – Ett skogsäventyr. En ca 2 km lång vandring i skogen kryddad med teater, musik och lite avkopplande stillhet.

Projektet blev mycket välbesökt och många lyckades aldrig få någon biljett. Den positiva feedbacken, samt ett eget engagemang för natur och konst, gjorde att Jessica och Petra skapade en ideell förening: “Den Generösa skogen” där de bland annat är intresserade i att stärka människors relation till skog och natur…
– Våra idéer baserar sig på tanken att förändring kommer inifrån, och en fråga vi har ställt oss är; Hur kan vi med vår bakgrund från konst och teater skapa något som får ut människor i naturen och som bidrar till att stärka känsla och engagemang för vår natur?

Vill locka ut i naturen

I den nya föreställningen, Handen på hjärtat och fötterna i skogen, vill Jessica och Petra locka människor ut i naturen där publiken i 90 min, får uppleva historier, sång, musik, möta olika karaktärer samt uppleva naturen med alla sinnen.
– I Sverige finns det en gammal kulturtradition av att känna sig hemma i naturen, men idag är det många familjer som aldrig kommer ut. Många kanske känner en längtan ut i naturen, men det blir kanske inte riktigt av. För många av de nyanlända är skogen ett okänt område.

Skogen har huvudrollen

Föreställningen baseras på nyskrivet material, karaktärerna är nyskapade och inte traditionella. Den skapas specifikt för varje plats och skogen har huvudrollen.
Föreställning är gjord för vuxna och för vuxna med barn.
– I år spelar vi både vid naturreservatet Näset i Osby samt i skogen i Immeln. Vandringen varar 90 minuter, är 2km lång, och det är max 30 personer med säkert virusavstånd.

Medverkande i projektet

Projektets skapare: Jessica Kriesz och Petra Lindblom
Manusförfattare: Zara Waldebäck & Petra Lindblom
Regi: Zara Waldebäck & Karin Pålsson
Musiker: Ida Knagg
Scenografi/ Kostym: Jessica Kriesz
I skogen medverkar och spelar: Petra Lindblom, Jessica Kriesz, Ida Knagg, Karin Pålsson, Lena Pearson, Marianne Johansson m.fl.
Medverkar gör också ideella krafter från Immeln, Östra Göinge och Osby.

Föreställningen är skapad med hjälp av medel från: ABF, Östra Göinge Kommun, Osby Kommun och Leader.

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy