Espresso – Din lokala tidning

Hans firades efter 50 år i Round Table

Round Table (RT) grundades i England 1927 då en person i Rotary tyckte att de yngre hade svårt att yttra sig i de äldres närvaro. Så mycket var likt Rotary, med den skillnaden att man vände sig till yngre personer. Sen dess har RT spridit sig till 50 länder. I Sverige finns det 152 klubbar varav en av dem ligger i Osby. Hans Gardelid var den person som fick igång verksamheten 1969.

Max 20 personer
Hans var säljare och reste mycket i sitt arbete. Han kom därför tidigt i kontakt med RT och tog intresset med sig till Osby där starten skedde med en större fest 1969.
– Ja vi fyllde Borgen den gången, minns Hans. Fast själva RT-gänget bör max vara upp till 20 personer från olika yrkeskategorier.
Förutom lokal verksamhet så sker det mycket mellan klubbar både nationellt och internationellt.
– Vi är uppbyggda som en vanlig förening, fast med den skillnaden att antalet och åldern är begränsad. De som passerar 40 år går därför över i en annan form som vi kallar ”Past member”. Detta för att behålla det ursprungliga syftet att låta yngre få ta större plats.

Socialt kontaktnät
Förutom en affärsmässig och social verksamhet så bygger också föreningen på ”Charity”, alltså insamlingar till hjälpverksamhet. Detta har varit en stor del av Hans liv under 50 år.
– Ja jag har medverkat på 21 riksmöten genom åren. Det har gett mig ett stort socialt kontaktnät till nytta för både affärer och sociala kontakter, avslutar Hans.
Vid föreningens 50-årsfest nyligen tackades Hans för insatser gjorda genom åren.

Text: johnny@espressomedia.se
Foto: Round Table

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy