Espresso – Din lokala tidning
skärmavbild 2023 07 21 kl. 09.33.58

Hantverkskollektivet Grannt

HANTVERK. Från barnkläder till smycken, skulpturer till möbler – allt med personlig touch från lokala konsthantverkare. I början på sommaren öppnade Grannt upp i en ny butikslokal mitt i byn.

– Kärleken till hantverket och det unika uttrycket är den gemensamma nämnaren för medlemmarna, säger Monica Svensson, ordförande i föreningen bakom Grannt.

grannt

Färger, former och strukturer möter besökaren som kliver in i Grannts nya butik på Klockaregatan i Osby. När vi träffar Monica Svensson är det bara ett par dagar till öppningen i början på juni, och föreningens medlemmar håller på att fylla på den nya lokalen med sina hantverk.

– Grannt startade som förening i samband med ett EU-projekt för att stärka landsbygdsutveckling, och under flera år har vi varit i det gamla Briohuset. Nu startar vi upp på nytt i en mindre lokal, men den känns mycket mer som en butik, vilket vi tycker är roligt, säger Monica.

Föreningen bakom Grannt består av åtta medlemmar, alla med sina olika uttryck. Butiken kommer att hålla öppet onsdag till lördag, och medlemmarna turas om att bemanna den. På hyllor väggar och golv syns allt från hemmafärgade schalar till smycken och keramikskulpturer. Monica bidrar med hemsydda kläder, de flesta i barnstorlek.

– Färgglada mössor i olika mönster som man absolut inte blandar ihop på förskolan, skrattar hon.

– Nu har vi varit igång i några år, och hittat en stark kärna där alla har liknande syn kring vad Grannt ska vara. Det är en konstellation av människor som sätter fart på kreativiteten – man får alltid en massa nya idéer när man träffar de andra och ser vad de har skapat!

TEXT&FOTO:ERIK@ESPRESSOMEDIA.SE

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x